Årets tv-julekalendere er på vej i handlen

Illustration: Mads Berg, DR

Fra mandag den 18. oktober kan årets tv-julekalendere fra DR og TV 2 købes i butikker over hele landet.

DR genudsender i år ‘Absalons Hemmelighed’ fra 2006, mens TV 2 genudsender den fjerde og sidste julekalender i serien om Pyrus – ‘Alletiders Eventyr’ – fra år 2000.

Foto: Mike Kolöffel, DR

DR: Julekalender og computerspil

I de seneste to år har Børnenes U-landskalender fra DR og Danida bestået af to forskellige julekalendere – men i år er der igen kun én. Den handler om ‘Absalons Hemmelighed’, der er årets familiejulekalender på DR 1, og er tegnet af illustratoren Mads Berg.

Sammen med U-landskalenderen følger et ark med juletræspynt af de kendte børnefigurer Bruno, Bamse, Oline, Kaj og Andrea, og igen i år er der også et u-lands computerspil. Spillet hedder ’Wawis verden’, og handler om, at man skal hjælpe pigen Wawi med at overbevise de voksne om, at de skal passe bedre på Papuas natur og miljø.

Wawis verden

Overskuddet fra salget af årets U-landskalender går nemlig netop til Papua-provinsen i Indonesien, hvor Verdensnaturfonden vil forsøge at undervise de mindste klassetrin på de lokale skoler i, at de skal passe bedre på områdets unikke natur.

TV 2: Julekalender og 3D-briller

TV 2’s julekalender forestiller Pyrus med en masse eventyrfigurer. Med julekalenderen følger et par 3D-briller. ‘Pyrus i Alletiders Eventyr’ er nemlig delvist optaget i 3D, og for at kunne blive suget med ind i eventyrernes verden, skal man have briller på.

Traditionen tro er det igen i år Julemærkefonden, der får glæde af overskuddet fra salget af julekalenderen. Julemærkefonden driver de fire Julemærkehjem i Kollund, Hobro, Skælskør og Ølsted, der hvert år tilsammen hjælper over 700 ensomme og overvægtige børn til et bedre liv.

Foto: Søren Hartvig, TV 2

Kan købes over hele landet

Begge julekalendere koster 45 kr. pr. styk. De kan købes i SuperBrugsen, Kvickly, Fakta, Fætter BR, Toys R’Us, Bog & Ide, Guldbageren og SuperBest-butikker over hele landet. DR’s julekalender kan også købes i alle banker- og sparekasser, mens TV 2’s julekalender også kan købes på posthuset.

Søg