Her er alle TV 2’s julekalendere 2020

Foto: Søren Hartvig og Ian Hansen, TV 2

Årets prime time-julekalender på TV 2 bliver et gensyn med ‘Juleønsket’ fra 2015.

Om eftermiddagen er der gensyn med den første julekalender i serien om Pyrus, og hver mandag er der adventskalender med Peter Frödin-karakteren ‘Grethe’.

På TV 2 ZULU er Anders Breinholt og co. klar til igen at smage 24 øl i en ny omgang af ‘Natholdets Julekalender’, og på TV 2 CHARLIE er der traditionen tro gensyn med ‘The Julekalender’.

TV 2 har nu offentliggjort alle årets julekalendere på deres forskellige kanaler.

Juleønsket
Foto: Ian Hansen, TV 2

Julie har et ønske til jul

‘Juleønsket’ handler om 12-årige Julie, der drømmer om at holde juleaften med hele sin familie. Som sædvanligt ser det dog ikke ud til at kunne lade sig gøre, da begge hendes forældre skal arbejde, og storesøsteren Mie skal holde jul hos sin biologiske mor i Sverige.

Julie sender dog et ønske mod himlen, der bliver hørt af engle. Englerådet giver den unge, rebelske engleaspirant Rafi til opgave at få Julies ønske til at gå i opfyldelse. Det er hans straf for at have været ulydig i engletimerne.

Julekalenderen er skrevet af Ina Bruhn, der også var med til at skrive ‘Tinka og Kongespillet’ og ‘Jul i Valhal’. Den er instrueret af Carsten Myllerup, der også instruerede ‘Jesus og Josefine’.

Juleønsket
Kl. 20.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY

Alletiders Jul
Foto: Søren Hartvig, TV 2

Julen er forsvundet fra historien

Igen i år er der gensyn med Pyrus om eftermiddagen på TV 2. ‘Alletiders Jul’ er den første af de i alt fire julekalendere om nisserne i Rigsarkivet.

Pyrus er kommet til at trylle alt hvad der handler om jul ud af historiebøgerne, og højtiden er derfor helt forsvundet fra verden. Midt i rodet er der dukket en ukendt pige op, som nisserne kalder Freja. Hun aner intet om hvem hun er, eller hvor hun kommer fra.

Nu må Pyrus sammen med Freja og Guttenborg rejse gennem hele Danmarkshistorien for at genopdage julen og dens mange traditioner. De får hjælp af Bertramsen og Josefine, der har fået til opgave af Dronningen at skrive en afhandling om den danske juls historie.

Alletiders Jul
Kl. 16.00 på TV 2 eller på TV 2 PLAY

Foto: Kristian Brasen, TV 2

Adventskalender med Grethe

Som noget nyt har TV 2 i år lavet en adventskalender for voksne i fire afsnit, der bliver sendt hver mandag i december lige efter ‘Juleønsket’.

Peter Frödin er tilbage i rollen som den karismatiske kvinde Grethe i ‘Grethes Jul’. Her forsøger Grethe på sin helt egen særlige måde at hjælpe en række mennesker med at løse deres problemer.

Grethes Jul
Mandag kl. 20.30 på TV 2 eller på TV 2 PLAY

Foto: TV 2

Natholdet kaster sig over danske øl

For tredje gang er Anders Breinholt, Søren Rasted og øl-ekspert Carsten Berthelsen klar til at smage 24 forskellige øl i en ny omgang af ‘Natholdets Julekalender’ på TV 2 ZULU.

Mens de to første udgaver af ‘Natholdets Julekalender’ både har budt på danske og udenlandske øl, så handler årets julekalender udelukkende om danske øl.

Som noget nyt kan man som seer selv deltage i øl-smagningen hjemme foran sit tv. Natholdet har nemlig lavet deres egen fysiske øl-julekalender med de 24 øl, som bliver drukket i tv-udsendelserne.

Natholdets Julekalender 2020
Kl. 21.00 på TV 2 ZULU eller på TV 2 PLAY

The Julekalender
Foto: Steen Linde, TV 2

Gensyn med The Julekalender igen, igen, igen

For fjerde år i træk er der i år gensyn med ‘The Julekalender’ på TV 2 CHARLIE.

Nisserne Fritz, Hansi og Gynter er blevet sendt til Danmark for at finde nøglen til dén spilledåse, der spiller Gammelnoks livsmelodi.

Nosseren Benny, der er nissernes værste fjende, har dog fået færden af dem, og han er flyttet ind hos et kartoffelavlerpar i nærheden af nissernes hule.

The Julekalender
Kl. 20.30 på TV 2 CHARLIE eller på TV 2 PLAY

Foto: Thomas Marott, TV 2

Nordiske guder og højtlæsning på TV 2 PLAY

Kan man bare ikke få nok af julekalendere, så er der hele tre ekstra af slagsen på TV 2 PLAY. Allerede nu kan man få et gensyn med ‘Jul i Valhal’ fra 2005, der handler om Sofie og Jonas’ møde med de gamle nordiske guder.

For de mindste er der to forskellige tilbud: ‘Jul i Historiehulen’ og ‘Rasmus Klumps Julestue’. Begge julekalendere er en del af TV 2’s nye børneunivers ‘Oiii’, der er lavet i samarbejde med Nordisk Film.

I ‘Jul i Historiehulen’ læser Stephania Potalivo hver dag i december et kapitel op af julehistorien ‘Villads fra Valby holder jul’.

I ‘Rasmus Klumps Julestue’ julehygger Rasmus Klump sammen med veninden Malene Qvist. Julekalenderen er fra 2015 og blev oprindeligt lavet til Nordisk Films egen streamingtjeneste ‘Min Bio’.

Jul i Valhal
Fra den 1. november på TV 2 PLAY

Jul i Historiehulen
Fra den 1. december på TV 2 PLAY

Rasmus Klumps Julestue
Fra den 1. december på TV 2 PLAY

Søg