Julemand og spøgelser i TV 2-julekalender fra Børglum Kloster

Foto: TV 2

Børglum Kloster i Nordjylland danner rammen om næste års familiejulekalender på TV 2. Her kommer vi blandt andet til at møde en luddoven julemand, uhyggelige spøgelser, der vogter på en gammel hemmelighed og en moderne børnefamilie med fortravlede forældre.

Et net af forviklinger spindes i løbet af de 24 afsnit og truer med at spolere både familieidyl og julefred, medmindre børn og voksne, julemand og spøgelser står sammen.

Julekalenderen bliver lavet af Deluca Film. Et hold manuskriptforfattere har skrevet historien under ledelse af Philip LaZebnik, der tidligere har været med til at lave store Disney-produktioner som for eksempel Mulan og Pocahontas.

– Vi er glade for, at vi har fået mulighed for at filme på og omkring Børglum Kloster. Det fornemme gamle kloster emmer af mystik og historie, og Vendsyssel med sit barske, men smukke landskab er i det hele taget en perfekt kulisse for julekalenderen, siger Morten Rasmussen, der direktør og producer i Deluca Film.

Børn inviteret til casting

Optagelserne til julekalenderen begynder allerede i starten af næste år, og derfor er Deluca Film i fuld gang med at caste skuespillerne til seriens mange roller. I julekalenderen medvirker en række børn, og de roller mangler stadig at blive besat.

Derfor inviterer Deluca Film alle børn mellem 7-12 år, der går rundt med en lille skuespiller gemt i maven, til casting hos Metropol i Hjørring lørdag den 6. og søndag den 7. november klokken 11.00. Interesserede kan læse mere på hjemmesiden delucafilm.dk.

Holdet leder blandt andet efter en dreng på 7-8 år og en pige på 11-12 år.

Udviklingen af julekalenderen har fået støtte af blandt andet Den Vestdanske Filmpulje, Region Nordjylland og de tre nordjyske kommuner Hjørring, Frederikshavn og Brønderslev.

Søg