Lars Hjortshøj spiller julemanden i TV 2’s nye julekalender

Foto: Per Arnesen, TV 2

Tirsdag den 1. marts begynder optagelserne til TV 2’s nye familiejulekalender på Børglum Kloster i Nordjylland.

‘Ludvig og Julemanden’ bliver titlen på den nye julekalender, der har 11-årige Thomas Norgreen i rollen som drengen Ludvig og Lars Hjortshøj i rollen som selveste julemanden.

Derudover er blandt andre Andreas Bo, Camilla Bendix, Anne Sofie Espersen, Julie Zangenberg og Alexandre Willaume også på rollelisten.

– Jeg glæder mig til at lave et troværdigt portræt af julemanden. Det er ikke altid så nemt at være julemand, fordi der jo er nogen, der ikke tror på, man findes. Derudover er der mange, der fejlagtigt tror, at julemanden kun arbejder én dag om året, fortæller Lars Hjortshøj om sin nye rolle.

Spøgelser og en gammel skat

‘Ludvig og Julemanden’ handler om drengen Ludvig, der sammen med sin fortravlede familie flytter ind på Børglum Kloster. Her skal de bo, indtil de flytter til udlandet, hvor Ludvigs far har fået nyt job.

Ludvig er overbevist om, at der ligger en værdifuld skat gemt et sted på klosteret, og han går i gang med at lede efter skatten. Hans håb er, at familien kan få penge nok til at blive boende, undgå at rejse til udlandet og få mere tid sammen.

På samme tid i Grønland har julemanden Nicholas fået nok af stress og jag. Han flygter derfor i sin kane til Børglum Kloster, hvor han voksede op for mere end 500 år siden. Her møder han drengen Ludvig.

Børglum Kloster huser desuden også fire spøgelser, blandt andet Stygge Krumpen, der bliver spillet af Andreas Bo.

– På TV 2 laver vi julekalendere, som samler hele Danmark – også i år med et stort anlagt juleeventyr, der udspiller sig i Nordjylland. Området giver os en unik mulighed for at inddrage lokalhistorien på en morsom og anderledes måde og ikke mindst at optage i de enormt flotte omgivelser, fortæller TV 2’s programchef Keld Reinicke.

Bag kameraet

‘Ludvig og Julemanden’ bliver produceret af Deluca Film. Hovedforfatteren er amerikanskfødte Philip LaZebnik, der blandt andet har skrevet manuskript til store biograffilm som Prinsen af Egypten, Pocahontas, Asterix og Vikingerne og Tempelriddernes Skat.

Rollen som instruktør deles ad Søren Frellesen og Tilde Harkamp.

‘Ludvig og Julemanden’ skal vises på TV 2 til december i år.

Søg