Skal TV 2’s næste julekalender optages på Børglum Kloster?

Foto: Colourbox.com

Tre kommuner i Nordjylland arbejder ihærdigt på at få TV 2 til at optage sin næste julekalender på det gamle Børglum Kloster ved Hjørring. Julekalenderen skal handle om den berygtede biskop Stygge Krumpen, der boede på slottet i 1500-tallet.

Hjørring, Frederikshavn og Brønderslev Kommuner har alle skudt penge i projektet, og der er lavet tre forskellige udkast til en historie. Det skriver Nordjyske.dk

– Vi forventer svar fra TV 2 i denne eller næste uge. Jeg tror og håber, at TV 2 vælger vores forslag. Der er en bred opbakning til julekalenderprojektet blandt kommunerne i Vendsyssel. Vi forventer, at kunne trække på en stor del frivillige til optagelserne, siger Sven Bertelsen, der er formand for fritids- og kulturudvalget i Hjørring Kommune til Nordjyske.dk

Fantasy eller satire

TV 2 er i øjeblikket ved at vurdere de tre historier. Den ene historie er en fantasyfortælling, der er skrevet af den succesfulde forfatter Lene Kaaberbøl. Hun står blandt andet bag bøgerne om ‘Skammerens Datter’ og var også med til at udvikle historien til ‘Jul i Valhal’.

Den anden historie er skrevet af manuskriptforfatterne Torleif Hoppe og Charlotte Sieling, der tidligere har skrevet afsnit af ‘Krøniken’ og ‘Forbrydelsen’. Deres historie er en nutidig fortælling med tilbageblik til fortiden.

Den tredje historie er mere i den satiriske afdeling. Den er skrevet af Uffe Rørbæk, der er kendt fra gruppen ‘De Nattergale’, og Rune Tolsgaard, der er kendt fra gruppen ‘Drengene fra Angora’.

Stygge Krumpen
Stygge Krumpen

Håber på filmturisme

De nordjyske kommuner håber, at fortællingen om Stygge Krumpen kan blive for Vendsyssel, hvad historien om tempelridderen Arn har været for Västra Götaland i Sverige.

Her besluttede man for tolv år siden at forsøge at få lavet en film baseret på bøgerne om Arn, og da projektet blev virkelighed, oplevede området en stor vækst i turismen.

Anja Praesto fra projektet i Västra Götaland har hjulpet med arbejdet omkring Stygge Krumpen-julekalenderen, der først også var tænkt som en spillefilm.

Den Vestdanske Filmpulje har netop besluttet også at give to millioner kroner i støtte til julekalenderprojektet.

TV 2 modtog oprindeligt 35 forslag til en julekalender i 2011, hvor tre af dem handler om Børglum Kloster. Siden blev antallet barberet ned til ti, hvor de tre forslag fra Nordjylland fortsat er med.

Søg