Dyre special effects i Ludvig og Julemanden

Foto: Per Arnesen, TV 2

Når spøgelserne går ind og ud af væggene på Børglum Kloster i TV 2-julekalenderen ‘Ludvig og Julemanden’, får de hjælp af special effect-folkene fra det københavnske firma ‘Ghost’. Firmaet er kendt for tidligere at have fået ting til at flyve i Harry Potter-filmene.

‘Ghost’ lægger special effects på i alt 150.000 billeder i løbet af julekalenderen. Èt sekund af julekalenderen består af 25 billeder, og hver gang spøgelserne optræder, skal ‘Ghost’ efterbehandle billederne, for at give spøgelserne et gennemsigtigt og overnaturligt skær. Det skriver BT

Foto: Per Arnesen, TV 2

Alle pengene værd

Ghost’s arbejde med julekalenderen koster ca. 1 million kroner pr. afsnit. Det gør julekalenderen til den dyreste danske tv-produktion med special effects nogensinde. Men producenterne bag julekalenderen mener, at det er alle pengene værd:

– Når man skal lave dansk TV og julekalender med en presset økonomi, kan man løse det med et lagen over hovedet eller ganske få scener. Men vi ville gerne give spøgelserne liv under alle tænkelige forhold og situationer. Vi ville gerne have, at spøgelserne fik lov til at spille en større rolle end bare nogle få øjeblikke, forklarer direktør for produktionsselskabet Deluca Film til BT.

Arbejdet med spøgelserne er stadig i gang hos ‘Ghost’ på Amager. Men selvom alle afsnit endnu ikke er helt færdige, så forsikrer Morten Rasmussen, at de når at blive færdige inden juleaften.

Søg