Ny dokumentar følger Jan Linnebjerg på sin sidste Pyrus-turné

Nissen flytter altid med
Foto: Nordisk Film TV, TV 2

I 25 år skuespilleren Jan Linnebjerg brugt hele december og en stor del af november på at besøge det ene storcenter efter det andet, hvor han har optrådt som nissen Pyrus.

Rollen har fyldt meget i hans liv, men nu har Jan Linnebjerg besluttet sig for én gang for alle at hoppe ud af nissekostumet og sende Pyrus på pension.

TV 2 har fulgt skuespilleren på sin sidste store turné som Pyrus. Han håber, at nissen ikke flytter med efter denne jul. Men det skal vise sig at blive sværere, end han har regnet med.

Kan han overleve uden nissen? Vil økonomien holde til det? Og kan omverdenen se ham som andet end Pyrus? I en turbulent selvransagelse leder Jan Linnebjerg efter svar på, hvem han egentlig er.

Dokumentaren hedder ‘Nissen flytter altid med’ og består af to dele. Første del bliver sendt torsdag den 10. november klokken 22.55 på TV 2. Anden del bliver sendt torsdag den 17. november klokken 22.55. Begge dele kommer også til at kunne ses på TV 2 PLAY.

Nissen flytter altid med
Foto: Nordisk Film TV, TV 2

Danmarks mest berømte nisse

Den første julekalender om Pyrus blev vist på TV 2 i 1994. I løbet af 90’erne blev der i alt lavet fire julekalendere og en spillefilm med nissen.

Allerede i 1995 begyndte Jan Linnebjerg at optræde i storcentre som Pyrus. Noget, han har gjort hvert år lige siden.

De fire julekalendere med Pyrus er nemlig blevet genudsendt flittigt siden 90’erne. I år bliver den tredje kalender i serien, ‘Alletiders Julemand’, for eksempel vist på TV 2 for femte gang.

Rollen har haft en stor betydning for Jan Linnebjergs skuespillerkarriere – både på godt og ondt. Han har kunnet leve af at spille Pyrus to måneder om året, men samtidig har rollen også betydet, at det har været svært for ham at få andre roller.

Søg