Guide til karaktererne i Kometernes Jul

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Den 1. december er der premiere på TV 2’s nye julekalender ‘Kometernes Jul’, der er lavet i samarbejde med Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet.

Formålet med julekalenderen er, udover at sprede julestemning, at forsøge at vække børns interesse for naturvidenskab.

I julekalenderen kommer vi blandt andet til at stifte bekendtskab med fire meget forskellige børn, en juletosset forsker, en udspekuleret tech-guru og planeten ‘Planet 9’, hvor der ikke bor nisser, men 9ser.

Her kan du lære dem alle sammen at kende, inden det hele går løs.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Fire børn på AstroCamp

‘Kometernes Jul’ handler om de fire børn Noor, Elias, Mie og Johannes, der er blevet udvalgt til at deltage i den naturvidenskabelige lejrskole for børn ‘AstroCamp’ i december.

Lejrskolen er ledet af den entusiastiske Bolette-Henriette, mens den lidt distræte fysiklærer Søren står for den daglige undervisning. Søren går altid rundt i en trøje med motiv af en panda, og derfor bliver han kaldt ‘Panda-Søren’.

Selvom de fire børn har svært ved at enes, bliver de sat i gruppe sammen, og deres gruppe får navnet ‘Kometerne’.

Mens ‘Kometerne’ er i gang med at løse deres første opgave, går de ned i en kælder, hvor der ellers er adgang forbudt. Her står der en mystisk maskine. Ved et uheld kommer børnene til at starte maskinen, hvilket resulterer i at Mie og Johannes pludselig forsvinder.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Fanget på en fjern planet

Mie og Johannes er blevet teleporteret til en planet i udkanten er solsystemet, der hedder ‘Planet 9’. Samtidig er de blevet syv år ældre, så de nu ikke længere er 12 år, men 19 år.

Maskinen, der kan transportere dem tilbage til Jorden igen er gået i stykker, og derfor er de nu fanget på den fremmede planet.

‘Planet 9’ er dog ikke øde. Den er beboet af nogle underlige væsner, kaldet 9sere, og en forsker, som har levet på planeten i ti år, fordi hun heller ikke kan finde ud af at komme hjem igen.

Fra hvert deres sted i universet må de fire børn nu arbejde mod tiden, naturlovene og en udspekuleret tech-guru for at blive genforenet, før det er for sent.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Noor

Noor er 13 år og lidt af en drenge-pige. Hun elsker basketball og er et stort konkurrence-menneske. Det driver hende langt, men spænder også ben for hende indimellem. Hun er meget ambitiøs, initiativrig og handlekraftig.

Noor bliver spillet af Shireen Rasool, der tidligere har medvirket i filmene ‘Sikke et cirkus: Det mystiske mysterium og ‘En helt almindelig familie’.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Elias

Elias er storebror til Mie og Mathilde. Han synes, at Mie er virkelig irriterende, indtil hun forsvinder, og han opdager, hvor meget han egentligt holder af hende. Elias er kvik, men doven. Han er god til at optimere processer, så det kræver mindst mulig energi.

Elias bliver spillet af Bertil Karlshøj Smith, der tidligere har medvirket i ‘Julemandens Datter 2’, ‘Håbet’, ‘Skammerens datter II, ‘Jagtsæson’ og ‘Buster’.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Mie

Mie er lillesøster til Elias og storesøster til Mathilde. Hun er spejder og elsker udeliv. Hun kaster sig ofte ud i ting uden at tænke sig om først, hvilket nogen gange skaber problemer for hende.

Da hun pludselig går fra at være 12 år til at være 19 år, kommer hun til at lære nogle nye sider af sig selv at kende, som hun ikke har oplevet før – for eksempel følelsen af jalousi.

19-årige Mie bliver spillet af Alice Finn Caspersen. Hun har gået på Det Kongelige Teaters balletskole i Odense, og har blandt andet været med i ‘Nøddebo Præstegård’ og ‘Peters jul’ på Odense Teater. Derudover har hun optrådt ved H. C. Andersen-festspillene i Den Fynske Landsby.

12-årige Mie bliver spillet af Anna Frederikke Heerulff Christiansen, der blandt andet har spillet Nellie i ‘Annie get your gun’ på Det Ny Teater og Matilda i ‘Matilda – The Musical’ på Malmø Opera.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Johannes

Johannes møder vi også som både 12- og 19-årig. I modsætning til Mie gør han aldrig noget forhastet og sætter sig altid grundigt ind i tingene. Han er bange for at fejle, og derfor er det bedre ikke at prøve.

Johannes træder som 19-årig lidt ud af sin skal og viser sig at være mere modig, end han selv troede.

19-årige Johannes bliver spillet af Oscar Dietz. Han er kendt for sin hovedrolle som Pelle, der får superkræfter i de tre ‘Antboy’-film. Han har også været med i flere teater- og musicalforestillinger, blandt andet ‘Peters jul’, ‘Love Never Dies’ og ‘Billy Elliot – the Musical’ på Det Ny Teater.

12-årige Johannes bliver spillet af Luca Reichardt Ben Coker. Han har tidligere været med i filmene ‘Villads fra Valby’, ‘Kidnapning’, ‘Julemandens datter 2’ og ‘Smagen af sult’.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Anna

Anna er en yngre forsker i trediverne, som er meget dedikeret til sin forskning, men ikke altid helt følger reglerne. Hun forsker på et projekt, der har meget lidt fremdrift, og derfor bliver hun ellevild over udsigten til at hjælpe børnene med deres mission.

Hun er helt vild med jul og har pyntet sit kontor op på en rigtig ‘Gertrud Sand’-agtig måde.

Anna bliver spillet af Molly Egelind, der er datter af Søs Egelind. Hun har tidligere medvirket i tv-serierne ‘Håbet’, ‘Sygeplejeskolen’, ‘Mercur’ og ‘Heartless’, og har desuden haft roller i filmene ‘Den skaldede frisør’, ‘Frit fald’ og ‘Okay’.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Panda-Søren

Panda-Søren er i fyrrerne og en fysik-kemilærer, der er meget dedikeret til sit fag, men har meget lidt pædagogisk tæft. Derfor er hans timer ofte ragnarok.

Han har altid den samme trøje på – en striktrøje, som hans kone strikkede til ham, inden hun døde, med et billede af en panda på. Det er derfor, han bliver kaldt Panda-Søren.

Panda-Søren bliver spillet af Martin Greis-Rosenthal. Han er uddannet fra Statens Teaterskole i 2004, og vi kender ham blandt andet fra tv-serier som ‘Krøniken’, ‘Badehotellet’, ‘Rita’ og filmene ‘Flammen & Citronen’, ‘Headhunter’, ‘Lev stærkt’, ‘Steppeulven’ og ‘9. april’.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Bolette-Henriette

Bolette-Henriette er leder af AstroCamp. Hun brænder for både forskning og undervisning, men hun er måske ikke den fødte chef. Bolette-Henriette er meget entusiastisk, men ikke så god til at opdage, hvad der foregår omkring hende.

Bolette-Henriette bliver spillet af Søs Egelind. Hun har været med i en lang række tv-serier, film og teaterforestillinger. Vi kender hende blandt andet fra ‘Lærkevej’, ‘Kongeriget’, ‘Den eneste ene’ og voksen-julekalenderen ‘Jul i den gamle trædemølle’.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Mette

Mette er forsker og i halvtredserne. Hun har været det eneste menneske på Planet 9 i ti år, og det har gjort hende en smule skør.

Hun er ret egoistisk og lettere manipulerende. Blandt andet har hun fået 9serne til at behandle hende som en dronning på planeten. Mettes store drøm er at blive forsonet med sin søn Niels.

Mette bliver spillet af Lotte Andersen. Hun har været med i et hav af film, tv-serier og teaterforestillinger, blandt andet ‘En kort, en lang’, ‘Oh Happy Day’, ‘Solkongen’, ‘Forbrydelsen’ og ‘Rita’. Hun har også tidligere spillet med i julekalenderne ‘Juletestamentet’ og ‘Jul i Valhal’.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Tanja

Tanja er en meget nysgerrig 9ser, der bor på Planet 9. Hun har lært at tale dansk, og derfor bliver hun i løbet af julekalenderen børnenes gode ven og hjælper. Da hun på et tidspunkt bliver sendt til Jorden, bliver hun lille og må passes af Mathilde.

Tanja som stor bliver spillet af Nicklas Søderberg Lundstrøm. Han har tidligere være med i blandt andet ‘The Rain’, ‘Efterforskningen’ og ‘Needle Boy’.

Tanja som lille bliver spillet af Dan Jakobsen, der er Danmarks mindste mand. Han har tidligere medvirket i julekalenderen ‘Den Anden Verden’, ‘Familien Jul’-filmene og flere dokumentarprogrammer.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Viggo V

Viggo V er et teknisk geni. Han er grundlægger af firmaet ‘FlyCorp’, som blandt andet producerer den populære ‘FlyPhone’. I sine yngre dage var han en nysgerrig opfindertype, men i takt med, at FlyPhonen er blevet populær, har han udviklet sig til at blive en grådig forretningsmand.

Han er på overfladen venlig og charmerende, men når han virkelig er presset, skyr han ingen midler for at få det, han vil have.

Viggo V bliver spillet af Kurt Ravn. Kurt Ravns lange skuespillerkarriere har blandt andet budt på rollerne Røde i ‘Matador’, Anna Pihls far i tv-serien af samme navn og Arno i ‘Alle for én’-filmene.

Han har også tidligere spillet med i julekalenderne ‘Tidsrejsen’, ‘Jul i Juleland’ og ‘Olsen-Bandens Første Kup’, og så har han haft en stor musikalsk karriere.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Tom

Tom er 30 år og ansat som en slags assistent direkte under Viggo V i FlyCorp. Tom løser alle de problemer, som opstår for Viggo.

Selvom Tom ikke er lige så skarp som Viggo, har han sine egne ambitioner. Han har nemlig gået og syslet med en opfindelse, og han drømmer om en dag at overtage Viggos job.

Tom bliver spillet af Adam Ild Rohweder. Han er uddannet fra Skuespillerskolen Ophelia i 2010 og har medvirket i en række danske spillefilm som ‘Fasandræberne’ og ‘Skammerens datter’. På tv har han medvirket i blandt andet ‘1864’, ‘Klaes the Roommate’ og ‘Kemohjerne’.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Kirsten

Kirsten er mor til Mie, Elias og Mathilde. Hun er en kærlig alenemor, som elsker at julehygge og bare gerne vil have, at hendes børn har det rart. Kirsten er mild og god, men kan også skrue bissen på, når hun finder ud af, hvad der er sket med hendes børn.

Kirsten bliver spillet af Laura Bro. Hun er blandt andet kendt fra tv-serierne ‘Sommer’ og ‘Herrens Veje’, og hun har også haft roller i film som ‘Fuglene over sundet’, ‘Du forsvinder’ og ‘Den skyldige’.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

Mathilde

Mathilde er Elias og Mies meget fantasifulde lillesøster, som elsker bamser, dyr og at finde på nye lege. Mathilde har især et tæt bånd med Mie, og da hun finder ud af, hvad der er sket med hendes storesøster, savner hun hende rigtig meget.

Mathilde bliver spillet af Kerstin Jannerup Gjesing, der tidligere har været med i tv-serierne ‘Noget om Emma’ og ‘Hånd i hånd’, kortfilmen ‘Ida’, og så spillede hun Busters lillesøster Ingeborg i filmen ‘Buster’.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

AstroCamp

AstroCamp er et sted, hvor undervisning og forskning mødes. Her kommer skolebørn fra hele landet på kursus for at lære om naturvidenskab, mens der i centerets forskningsafdeling forskes i naturvidenskabelige emner til gavn for menneskeheden. AstroCamp ligger i et smukt, gammelt observatorium.

Kometernes Jul
Foto: Nordisk Film Series, Bacon X, TV 2

Planet 9

Planet 9 er en fiktiv – men potentiel virkelig – planet, som ligger yderst i vores solsystem. Forskere mener, at den muligvis findes, men endnu ikke er opdaget.

Planeten ligger lysår væk fra Jorden, og i julekalenderens fortolkning er den beboet af nogle specielle væsner, der bliver kaldt 9ser. 9serne er behårede, godmodige væsner, der bor i farverige huler under jorden.

Kometernes Jul
Foto: Christian Geisnæs, TV 2

FlyCorp

FlyCorp er et stort elektronik firma, der er grundlagt af opfinderen Viggo V. Firmaet ligger i en stor, moderne bygning, der indrettet med den nyeste teknologi, og det er herfra at verdens mest populære telefon, FlyPhonen, bliver produceret og løbende forbedret.

Grundet firmaets værdi er det godt sikret af alarmer og vagter.

De 24 afsnit

1. december: Ud i rummet
2. december: Drøm eller virkelighed?
3. december: Planet 9
4. december: Dronning Mette
5. december: FlyCorp
6. december: Magilium
7. december: Ægget Tanja
8. december: En ny ven
9. december: Buster båster
10. december: Den store mission
11. december: Et magisk sted
12. december: I de forkerte hænder
13. december: Lys i mørket
14. december: De udvalgte
15. december: Jorden kalder
16. december: Ude godt, hjemme bedst
17. december: Forklædt som voksen
18. december: Problemer i paradis
19. december: Bag fjendens linjer
20. december: Ud af boksen
21. december: Team Kometerne
22. december: Kufferten
23. december: Jul på hjul
24. december: Dejlig er Jorden

Bag kameraet

Hovedforfatter: Jenny Lund Madsen

Episodeforfattere: Anton Breum, Iben Albinus Sabroe, Jacob Tingleff og Frederik Villads

Instruktion: Ask Hasselbalch

Producer: Trin Hjortkjær Thomsen

Executive producere: Christian E. Christiansen, Lea Løbger og Jakob Langkjær

Niels Bohr Instituttet: Anja C. Andersen og Marie Breyen

Søg