Pyrus vender tilbage på TV 2

Foto: Søren Hartvig, TV 2

Efter fire års pause på skærmen, er det igen blevet tid til en jul i selskab med den folkekære nisse Pyrus. Årets familiejulekalender på TV 2 bliver en genudsendelse af Alletiders Julemand fra 1997, der er den tredje julekalender i serien om nisserne fra Rigsarkivet.

Julemanden får hukommelsestab

Ligesom de tre øvrige Pyrus-julekalendere handler Alletiders Julemand om historie. Pyrus, der ikke altid får de mest heldige ideer, kommer ved en fejl til at fortrylle julemanden, så han mister sin hukommelse.

Derfor må den klodsede nisse sammen med vennerne Kandis og Gyldengrød igennem hele julemandens historie, for igen at få ham til at huske, hvem han er. Turen starter i 300-tallets Romerrige, hvor biskoppen i byen Myra hedder Nicolaus.

Rigsarkivar Bertramsen og hans datter Josefine ligger heller ikke på den lade side. De har fået til opgave af Kongehuset at skrive en rapport om julemandens historie, så den nye prinsesse Alexandra fra Asien kan lære alt om denne særlige katolske helgen.

Men deres arbejde bliver hele tiden forstyrret af den mærkværdige politimand Krusø, der er overbevist om, at der foregår noget lusket og hemmeligt i Rigsarkivet.

Fast inventar på TV 2 siden 1994

I år er det præcis 20 år siden, at den første Pyrus-julekalender så dagens lys på TV 2. Siden er der i alt produceret fire julekalendere, en biograffilm og et teatershow med den populære nisse, og hver julekalender er blevet genudsendt én gang op igennem 00’erne. Nu er Pyrus klar til at indtage et nyt årti.