Tidsrejsen: Julekalender anno 2014

Foto: Tine Harden, DR

Hvordan vil vores liv i fremtiden se ud, hvis vi kan lave om på fortiden?

Det er spørgsmålet i DR’s nye science fiction-julekalender, ‘Tidsrejsen’, der har premiere den 1. december. En julekalender, hvor ‘Tilbage til fremtiden’ møder den romantiske komedie.

Vil have forældre til at finde sammen igen

Videnskabspigen Sofies største ønske er, at hendes mor og far finder sammen igen, så de kan fejre jul sammen som de plejer. Men hvordan får man to mennesker, der er vokset fra hinanden til at elske hinanden igen?

Sofies farfar har opfundet en gyro, som han giver til Sofie. Hvis hun kan få opfindelsen til at virke, kan den bøje tid og sted – som en tidsmaskine.

En mystisk dreng

Mens Sofie arbejder på at få gyroen til at virke, bliver hun opsøgt af Dixie, den nye dreng i hendes klasse. Dixie ved tilsyneladende en hel masse om Sofie og hendes familie. Mange ting som han umuligt kan vide.

Spørgsmålene hober sig op: Hvem er Dixie og hvorfor er han så interesseret i Sofies opfindelse? Hvad ved Dixie egentlig om tidsmaskiner? Findes der andre gyroer end Sofies? Og hvem er de hemmelige agenter, der forfølger Dixie?

Foto: Tine Harden, DR

Kendte skuespillere

Hovedrollen som Sofie bliver spillet af Bebiane Kreutzmann, der tidligere blandt andet har spillet rollen som Selma i TV 2’s komedieserie Lærkevej. Rollen som Dixie bliver spillet af Hannibal Harbo Rasmussen.

Sofies farfar Alfred bliver spillet af Lars Knutzon, der tidligere blandt andet har spillet Skipper i ‘Nissebanden’ og borgmester i ‘Jul på Kronborg’. I rollerne som Sofies mor og far er Patricia Schumann og Rolf Hansen, mens lillebror Birk bliver spillet af Jasper Møller Friis og farmor Ruth bliver spillet af Karen-Lise Mynster.

I julekalenderen kommer vi til at møde en række hemmelige agenter fra fremtiden. Blandt andet “Agent Grå” (Kurt Ravn), “Agent Rød” (Sigurd Holmen le Dous), “Agent Sort” (Stine Stengade) og “Sølvræven” (Søren Pilmark).

Julekalenderen er skrevet af Poul Berg og instrueret af Kaspar Munk.

Foto: Tine Harden, DR

Her kan du se Tidsrejsen

DR 1: Premiere klokken 19.30

DR Ultra: Genudsendelse samme aften klokken 20.30. Dagen derpå klokken 7.30, 17.30 og 20.00

Søg