Karla fra Troldehjertets Hemmelighed: Sådan er det at se sig selv på skærmen

Troldehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, Mastiff, DR

Det er tre måneder siden, at 15-årige Karla Larsen Moltsen tonede frem på de danske tv-skærme i julekalenderen ‘Julehjertets Hemmelighed’.

Nu er hun tilbage i rollen som Karen i tv-serien ‘Troldehjertets Hemmelighed’, der fortsætter historien om borgerne i den lille landsby Lindestrup.

‘Julehjertets Hemmelighed’ var første gang nogensinde, at Karla Larsen Moltsen medvirkede i en film eller tv-serie, og det var derfor også første gang, hun prøvede at se sig selv i fjernsynet.

– Det var virkelig underligt. Det var rigtig mærkeligt. Lige pludselig tænder man fjernsynet, og så er man bare sådan ‘okay hej’. Det var jo ikke overraskende i forhold til, at jeg godt vidste, at jeg ville være der, men det var alligevel lidt overraskende, at jeg var der, fortæller Karla Larsen Moltsen til Juleweb.dk

Hvordan reagerede folk omkring dig?

– Mine veninder og venner var rigtig støttende og sagde: ‘Ej, du gør det bare mega godt’. Så folk var meget søde.

Prøvede du at blive genkendt på gaden?

– Ja, det har jeg prøvet nogle gange. Men det er meget noget med folk, der hvisker: ‘Ej, oh my god’ og sådan noget. De tror, at man ikke lægger mærke til det, men det gør man. Men jeg synes bare, at det er hyggeligt.

Troldehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, Mastiff, DR

Karen er blevet ældre

Mens ‘Julehjertets Hemmelighed’ foregik i december, så foregår ‘Troldehjertets Hemmelighed i tiden omkring Sankt Hans, og Karen har forandret sig en smule i den nye tv-serie.

– Karen er blevet et halvt år ældre, og så har hun fået sit eget lille bageri. Det slutter jo i julekalenderen med, at hun skal lave et bageri. Så hun bager rigtig meget, og så har hun glemt Rumle. Det er rigtig sørgeligt, men det har hun, fordi nu skulle hun vokse videre fra hele det eventyrliv, hun havde før, siger Karla Larsen Moltsen.

Hvordan var det at spille den nye rolle?

– Jeg tror, at den nye Karen måske ligger lidt tættere på mig selv, end den gamle gjorde, fordi hun er lidt ældre. Jeg vil ikke sige, at Karen dengang i julekalenderen var barnlig, men hun er måske blevet lidt mindre barnlig.

Troldehjertets Hemmelighed
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Nu har du både prøvet at spille med i en julekalender og en påskekalender. Skuespil, er det noget du gerne vil gå videre med?

– Helt sikkert. Det vil jeg rigtig gerne. Det er én af mine meget store drømme, så det vil jeg helt sikkert gerne.

DR søger jo lige nu skuespillere til julekalenderen 2024. Har du nogle gode råd til dem, der vil søge?

– Spring ud i det. Prøv og vær ikke bange for at fejle. Jeg var lidt bange for at fejle, men bare gør det, hvis du har lyst, og KUN gør det, hvis du har lyst, fordi det er hårdt.

VIDEO: Se hele interviewet med Karla Larsen Moltsen

Søg