Musikken til Tinka og Sjælens Spejl er udkommet

Tinka og Sjaelens Spejl Malte August
Foto: Per Arnesen, TV 2 og Svend-Vilhelm Mikkelsen

Ligesom i ‘Tinka og Kongespillet’ kommer den tredje julekalender i serien om nissepigen Tinka til at være pakket ind i både en ny og en gammel sang.

Introsangen til ‘Tinka og Sjælens Spejl’ er den samme, som blev brugt i de to første Tinka-julekalendere. Den bliver sunget af Burhan G og Frida Brygmann.

Outrosangen er til gengæld helt ny. Den hedder ‘Den Måneløse Nat’ og bliver sunget af 24-årige Malte August.

– Jeg var overvældet og overrasket over, at jeg blev spurgt. Jeg forelskede mig lynhurtigt i sangen, og alt det den står for. Jeg har været vikar på en skole, hvor Tinka fyldte utroligt meget for børnene, og jeg elskede den genkendelsesglæde, børnene havde, når vi spillede de tidligere sange i musikundervisningen i december, fortæller Malte August:

– Der er bare noget over julekalender, der tager en tilbage til barndommen, og jeg synes, det er vildt fedt at få lov til at være med til at skabe de minder for en ny generation.

Tinka og Sjaelens Spejl Den Maaneloese Nat

Julestemning i februar

‘Den Måneløse Nat’ er skrevet af Marcus Winther John, Rasmus Walter og Emil Adler Lei.

Malte August boede i Norge, da han blev ringet op og spurgt, om han havde lyst til at synge sangen til den nye julekalender.

Selvom det var februar, og julestemning ikke var det, der lå lige for, så lå der sne udenfor, og Malte kunne derfor nemt skabe en setting, der emmede af jul, da han skulle indspille sit første bud.

– Opgaven var anderledes for mig, fordi jeg har været vant til at skrive mine egne sange, men det melankolske univers, som sangen har, matcher godt ind i mit eget univers. Det gjorde, at jeg syntes, den passede godt til mig, siger han.

MUSIKVIDEOEN TIL DEN MÅNELØSE NAT

Søg