Guide til personerne i Theo og Den Magiske Talisman

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

Om en uge er der premiere på DR’s nye julekalender ‘Theo og Den Magiske Talisman’.

I julekalenderen kommer vi både til at møde helt almindelige mennesker og en masse eventyrvæsner i det magiske land Thannanaya. Her kan du lære dem allesammen at kende, inden det hele går løs.

Theodor (Kian Lawson-Khalili)

12-årige Theodor bliver til daglig bare kaldt Theo. Han er en rigtig nørd, der elsker at tegne og bygge fantasifulde verdener. Han har det meget svært i skolen, hvor han bliver mobbet af de andre elever i klassen. Hans eneste rigtige ven er morfaren Harald. Han bliver derfor meget ked af det, da morfaren pludselig falder om og der er udsigt til at miste ham.

Simone (Safina Coster-Waldau)

Simone er 13 år og er lige begyndt i Theos klasse. Hun bor på børnehjem, fordi hendes forældre omkom i en trafikulykke, da hun var ni år gammel. Da hun finder ud af, at Theo har fundet frem til en magisk verden, hvor hun måske kan møde sine forældre igen, tager hun med på rejsen ind i Thannanaya.

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

Harald (Bjarne Henriksen)

Harald er Theos morfar. Han er tidligere arkæolog og har arbejdet forskellige steder rundt omkring i verden. Harald har forstørret hjerte, og derfor falder han i begyndelsen af december om og kommer i en komalignende tilstand. Mens han ligger stille i hjemmet og bliver passet af sygeplejersken, begynder hans sjæl på en rejse gennem det magiske land Thannanaya, for at forberede sig på at dø.

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

Helene (Maria Rossing)

Helene er Theos mor. Hun er journalist og vært på morgen-tv. Hun tror ikke på Thannanaya og ville ønske, at Theo fik en ven på sin egen alder. Hun vil finde ud af, at der er mere mellem himmel og jord, og at det ikke er farligt at miste sin far, selvom det betyder, at hun nu er rigtig voksen.

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

Thomas (Jens Jacob Thychsen)

Thomas er Theos far. Han er meget væk, da han arbejder i Bruxelles fra mandag til onsdag hver eneste uge. Han forsøger dog at være nærværende med sine børn over Skype.

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

Alma (Eva Klie Rubow)

Alma er Theos lillesøster. Hun er en lille, glad julepige. Hun elsker at bage og pynte op og vil bare gerne være med der, hvor det sker. De andre skubber hende dog ofte væk, fordi hun er lille.

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

Mads Christian (Max Tranberg)

Mads Christian er klassens alfahan. Han fører ofte an når drengene fra klassen mobber Theo ved blandt andet at stjæle hans sko og lave en YouTube-julekalender, hvor de gør grin med ham. Han er vild med Simone og kan ikke forstå, hvorfor hun gider hænge ud med Theo.

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

Bjørn (Peter Zandersen)

Bjørn er den mandlige sygeplejerske, der passer Harald, mens han ligger i koma. Han er praktisk og arbejdsom og ikke bange for at tage fat. Desværre har Bjørn ikke den bedste situationsfornemmelse, og det kan godt resultere i nogle akavede situationer.

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

Karen (Benedikte Hansen)

Karen er leder af det børnehjem, som Simone bor på. Hun er omsorgsfuld og kærlig og har som mål, at få Simone anbragt i en god familie inden jul.

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

Otto (Dag Malmberg)

Otto er svensker og Haralds gamle ven. Han ville hellere end gerne bytte plads med Harald, hvis det kunne hjælpe Theo. Men det er ikke hans tid endnu, og han har i øvrigt også lige fundet den flaske vintage cognac fra 1975, som han har ledt efter i over ti år.

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

Træmanden (Nicolas Bro)

Træmanden er den første, man møder i Thannanaya. Han sidder på sin mægtige trone foran porten til den magiske verden og modtager alle menneskernes minder gennem rødderne. Han tilrettelægger vores helt egen personlige rejse gennem Thannanaya og sender alle på rette vej gennem landet mellem liv og død.

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

Storbryggeren (Ulver Skuli Abildgaard) og Berg-Gry (Mercedes Claro Schelin)

Storbryggeren er bestyrer af Mosteriet. Her skal man spise alle sine ugerninger i form af saftige røde bær, der desværre ikke smager så godt, som de ser ud. Det kan tage tid at spise alle sine bær, men til gengæld lover han, at man kommer overens med alle sine dårlige valg gennem livet, når man er færdig hos ham. Berg-Gry er Storbryggers hjælper. Hun tager ud i Thannanaya og finder dem, der er faret vild i det store rige.

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

Faunen (Jens Andersen)

Faunen bestyrer en gigantisk klippelabyrint, hvori der står flettede rodportaler, der leder menneskene ind til deres største fortrydelse. Han sørger for, at man kommer overens med alt det, man har fortrudt i livet, så man bliver parat til at lægge det bag sig. Selv har han en drøm om at opleve menneskenes verden, og se alt det, som han har hørt så mange mennesker fortryde i tidens løb.

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

Oraklet (Amanda Collin)

Oraklet kan se ind i alle tider og har svar på vores store spørgsmål. Hos hende får man det svar, man søger, man skal blot stille det rigtige spørgsmål. Selv hvis man finder modet til at stille spørgsmålet, kan det være svært helt at forstå hendes kryptiske svar. Men en ting er sikkert, et svar får man altid.

Hidkalderen (Amelia Höy) og Børsten  (Josephine Ingrid Raahauge)

Hidkalenderen laver menneskernes sko om til sandkorn, som hun opbevarer i en enorm ørken. Hvert eneste sandkorn er et levet liv. Gennem menneskenes sko, kan hun hidkalde dem, der venter på én på den anden side af broen over tågehavet. Uanset hvordan man har opført sig i livet, vil der altid stå nogen, der elskede en og vente på den anden side. Børsten er Hidkalderens hjælper.

Thanna (Sarah Boberg)

Thanna er lederen af Thannanaya. Hun bestemmer, om et menneske har levet et helt liv og skal på rette vej, eller om det skal sendes tilbage til jorden. Hun er en smuk, gammel dame, der med sin stav kan åbne portalerne fra Thannanaya til jorden. Hun står ved broen over tågehavet og sørger for, at man er klar til endeligt at sige farvel til livet og krydse broen, hvorfra ingen kommer tilbage.

Søg