Årets tv-julekalendere er i handlen

Illustration: Martin Jørgensen
Illustration: Martin Jørgensen

Så er det snart jul igen – næsten da. Fra mandag den 14. oktober er årets julekalendere fra DR og TV 2 i hvert fald igen i handlen, og der bliver stadig arbejdet intenst, på at videreudvikle og forny det over 50 år gamle koncept.

Årets julekalender på DR 1 bliver et gensyn med Pagten fra 2009, hvor nissepigen Lyda og menneskedrengen Malte sammen er på jagt efter en gammel magisk pagt, der er det eneste, som kan besejre den onde isheks Iselin.

Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Overskuddet fra julekalenderen, eller U-landskalenderen, som den også bliver kaldt, går i år til Dansk Flygtningehjælps arbejde i Myanmar. Her forsøger organisationen blandt andet at lave skolegang for de mange børn, der bor i permanente flygtningelejre efter flere år med væbnet konflikt og omfattende naturkatastrofer.

Foto: Per Arnesen, TV 2

Lars Hjortshøj er tilbage

TV 2 har i år en ny julekalender på plakaten. Tvillingerne og Julemanden er en fortsættelse til Ludvig og Julemanden fra 2011 – og Lars Hjorrtshøj er tilbage i rollen som julemanden Nicolas. Denne gang skal han kæmpe mod den onde Dr. Schwartz om lysets sten, og til dét får han hjælp af tvillingerne Signe og Peter.

Tvillingerne og Julemanden – TV 2’s Lågekalender 2013

Som noget nyt kan man i år bruge sin mobil og tablet sammen med julekalenderen. Man henter en Tvillingerne og Julemanden-app, og hver dag fra den 1. til den 24. december kommer der en figur ud af kalenderen, når man holder sin skærm op foran den. Det er en teknologi, der hedder “augmented reality”.

Traditionen tro er det Julemærkefonden, der får glæde af overskuddet fra salget af TV 2’s julekalender. Julemærkefonden driver de fire Julemærkehjem i Kollund, Hobro, Skælskør og Ølsted, der hvert år tilsammen hjælper over 700 ensomme og overvægtige børn til et bedre liv.

Kan købes over hele landet

Begge julekalendere koster 45 kr. pr. styk. De kan købes i SuperBrugsen, Kvickly, Fakta, Fætter BR, Toys R’Us, Bog & Ide, Guldbageren og SuperBest-butikker over hele landet. Som noget nyt kan DR’s U-landskalender i år også købes på en række af landets biblioteker samt i alle Føtex og Bilka-butikker. TV 2’s julekalender kan også købes på posthuset.

Søg