Overblik over årets julekalender-udstillinger 2018

Arkivfoto fra DR's julekalenderudstilling på Nørre Vosborg i 2017

Igen i år er der rig mulighed for at fordybe sig i tv-julekalenderens historie gennem forskellige udstillinger rundt omkring i landet.

En række originale kostumer, rekvisitter og kulisser er blevet fundet frem fra gemmerne hos DR og TV 2 og er blevet udstillet på forskellige museer.

Juleweb.dk giver dig her et overblik

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Oplev Thannanaya i Grindsted

I Grindsted tæt ved Billund kan man komme bag om årets nye julekalender på DR 1 ‘Theo og Den Magiske Talisman’. Den gamle herregård Karensminde har fået fingre på en masse kulisser, kostumer og rekvisitter fra julekalenderen, som vil være udstiller i hele december og januar.

Morfar Haralds dagligstue med det store maleri af Thannanaya er bygget op som idet ser ud i julekalenderen. Ved at kravle gennem kaminen kommer man selv til Thannanaya, hvor en masse kostumer og rekvisitter fra det magiske land er samlet.

Udstillingen åbner den 1. december og kan opleves helt frem til den 3. februar. Der er åbent de fleste dage i december fra kl. 10 til 16, mens udstillingen i januar kun har åbent i weekenden.

Museumscenter Karensminde
Morsbølvej 102
7200 Grindsted

Læs mere om udstillingen HER

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Morten Post på Frederiksborg Slot

Er man mere til de gamle julekalendere, så er der hjælp at hente i den anden ende af landet på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Ligesom sidste år er slottet fyldt med kostumer, dukker og rekvisitter fra en række tidligere DR-julekalendere. Man kan blandt andet prøve at sidde ved Nissebandens bord, se prinsesse Miamajas kjole og hilse på Magnus Tagmus, Anton med de revnede bukser og Morten Post.

Udstillingen åbner den 1. december og kan opleves til og med den 31. december.

Frederiksborg Slot
Frederiksborg Slot 10
3400 Hillerød

Læs mere om udstillingen HER

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Pyrus i Skjern

Kan man bedre lide de gamle julekalendere fra TV 2, så skal man slå et smut forbi museet ‘Bundsbæk Mølle’ ved Skjern. Her kan man ligesom sidste år se kostumer og rekvisitter fra de fire julekalendere i serien om Pyrus.

Man kan blandt se nissernes tryllebøger, som julekalenderens skuespillere har skrevet noter ind i, når de havde svært ved at huske deres replikker. Man kan også se nærmere på nogle af de mange møbler fra nissebo og selvfølgelig Pyrus’, Kandis’ og Gyldensgrøds karakteristiske kostumer.

Museet holder åbent i weekenderne den 1. og 2. december samt 8. og 9. december. Pyrus kommer og optræder den 1. december klokken 14.

Bundsbæk Mølle
Bundsbækvej 27
6900 Skjern

Læs mere om udstillingen HER

Søg