Børnenes U-landskalender 2018 er udkommet

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Kronprinsesse Mary var blandt deltagerne, da DR og Danida i dag præsenterede årets udgave af Børnenes U-landskalender på Utterslev Skole i København.

Igen i år består U-landskalenderen af to forskellige julekalendere. Den ene relaterer sig til den nye familiejulekalender på DR 1, ‘Theo og Den Magiske Talisman’, mens den anden relaterer sig til den svenske julekalender ‘Selmas Saga’, der bliver sendt på DR Ramasjang.

Illustration: David Drachmann, DR

Theodor vil redde sin morfar

‘Theo og Den Magiske Talisman’ handler om drengen Theodor, der bliver kastet ud i noget af et eventyr, da han vil forsøge at redde sin morfar fra at dø. Theo har ingen venner i skolen – kun sin morfar Harald. Det er derfor overvældende for ham, da morfaren lige inden jul falder om og der er udsigt til at miste ham.

Theo rejser ind i den magiske verden Thannanaya for at forsøge at få sin morfar tilbage. På rejsen får han selskab af den nye pige i hans klasse, Simone, der også har et hemmeligt ønske om at hente nogen, hun har elsket, tilbage til livet.

Illustration: David Drachmann, DR

Svensk julekalender på Ramasjang

På DR Ramasjang er pigen Selma på jagt efter at finde julemandens rige. Hendes familie har ikke råd til at betale husleje og er tæt på at blive smidt på porten.

Selma møder den lettere forrykte videnskabsmand Efraim von Trippelhatt, der påstår, at han kan finde vej til julemandens rige. Selma håber, at julemanden kan hjælpe hendes familie ud af deres økonomiske knibe, og derfor begiver hun sig ud på en rejse med von Trippelhatt i hans luftskib.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Syriske flygtningebørn skal have en god barndom

Kronprinsesse Mary deltog i præsentationen af årets U-landskalender, fordi hun er protektor for Dansk Flygtningehjælp. Overskuddet fra salget af julekalenderen går nemlig i år til Dansk Flygtningshjælps arbejde med at hjælpe syriske flygtningebørn til igen at få en tryg og normal hverdag med plads til skolegang, fritid og leg.

Det skal ske gennem forskellige aktiviteter i organisationens særlige medborgerhuse – Community Centres – der ligger i Tyrkiet, Libanon og Jordan.

Foto: DR

Her kan du købe Børnenes U-landskalender

Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’ Brugsen, Fakta, Irma, Bilka, Føtex, Netto, Salling, Spar, Min Købmand, Meny, Fætter BR, Toys’R’us, Bog&Idé, Arnold Busck, Nemlig.com og Dansk Flygtningehjælps Webshop.

De to julekalendere koster 45 kroner.

Søg