TV 2 planlægger julekalendertriologi

TV 2 drømmer om at skabe et nyt julekalenderunivers ligesom Pyrus, der kan køre i flere sæsoner.

Derfor arbejder produktionsselskabet Zentropa lige nu med at lave hele tre julekalendere under arbejdstitlen ‘Nisseakademiet’, der skal vises på tv i 2017, 2019 og 2021.

– Vi har skelet til Pyrus, der udover at være en helt fantastisk juleklassiker, har været et univers, man kan vende tilbage til flere år i træk, og som er referenceramme for flere generationer af børn. Det giver en sammenhængskraft og et fællesskab, og det vil vi gerne skabe med Nisseakademiet, fortæller TV 2’s dramachef Katrine Vogelsang til B.T.

Et univers som Harry Potter

Mens mange af de seneste års julekalendere har været forankret i den virkelige verden, vil TV 2 med ‘Nisseakademiet’ forsøge at skabe en eventyrverden ligesom man kender det fra Harry Potter og Ringenes Herre. Julekalenderen skal foregå på en klassisk kostskole.

– Vi vil bygge et helt specielt univers, og vores ambitioner er tårnhøje. Julekalenderne skal samle familierne om en eventyrlig fortælling, og samtidigt holde fast i TV 2’s juletradition om garanteret hygge for hele familien, siger Katrine Vogelsang til B.T.

Julekalender fra Fyn i 2015

Inden ‘Nisseakademiet’ kommer på skærmen har TV 2 en anden ny julekalender på programmet til næste år. ‘Juleønsket’ hedder den, og optagelserne kommer til at foregå på Fyn.

Julekalenderen handler om en 12-årig pige, der har et brændende juleønske, og det skal en oprørsk teenage-engel forsøge at opfylde. Kun sådan kan han bevise, at han er en god engel.

Derudover er det den foreløbige plan, at ‘Ludvig og Julemanden’ fra 2011 skal genudsendes som årets julekalender i 2016.

Søg