Ramajetterne får deres egen julekalender

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

For første gang nogensinde bliver der lavet en helt ny julekalender til børnene på DR Ramasjang. Det er de populære dukker fra ‘Ramajetterne’, der nu får deres egen julekalender.

I ‘Ramajetternes Jul’ er julemandens computer forsvundet fra Ramasjang Lufthavn. Computeren indeholder alle børnenes ønsker og adresser, og uden den bliver det ikke jul. Computeren har været til reparation i Kina, og på vej tilbage mellemlandede den i lufthavnen i Ramasjang.

Ramajetterne og lufthavnens chef Kristian Gintberg, der i øvrigt er nevø til komikeren Jan Gintberg, går i gang med at lede efter den forsvundne computer, og det sender dem på tur rundt i hele Europa.

– Ramajetterne er et univers, som har alt det, en god julekalender skal have. Det er både sjovt, spændende og meget musikalsk. Og så kan børnene lære noget undervejs, for Ramajetternes lufthavn bringer både børnene ud i verden og verden til dem. Jul betyder meget for Ramasjangs målgruppe, og det er derfor ekstra stort at give dem deres egen julekalender på Ramasjang for første gang, siger Pelle Møller, der er redaktør for DR Ramasjang.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Den onde K. Rampus

Ingen julekalender uden en ond skurk, og i ‘Ramajetternes Jul’ hedder skurken K. Rampus. Han er julemandens onde lillebror.

Karakteren er inspireret af figuren Krampus, som er berømt og berygtet mange steder i Europa, hvor man fejrer ham på lige fod med Sankt Nikolaus. Mens Nikolaus uddeler gaver, straffer Krampus de børn, der ikke har opført sig ordentligt.

– K. Rampus er ond og skøn på samme tid, og han er fuld af fejl, men det er menneskeligt, og det gør rollen fantastisk og spændende for mig. Men det er også med ærefrygt at spille med i en julekalender, for så skal alt virkelig være i orden. Heldigvis er DR’s julekalendere garant for høj kvalitet, og derfor sagde jeg ja med det samme, da jeg fik rollen tilbudt, fortæller Elliott Crosset Hove, der spiller rollen som K. Rampus.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Hovedforfatter og instruktør på julekalenderen er Lene Mailund, der også har skrevet de andre afsnit i serien om ‘Ramajetterne’. Optagelserne foregår hos DR i Aarhus.

Ingen beslutning om julekalender på DR 1

Mens ‘Ramajetternes Jul’ bliver årets julekalender på DR Ramasjang, så er det endnu ikke besluttet, hvilken julekalender der i år bliver sendt på DR 1.

Ifølge Ramasjangs kanalchef Pelle Møller, så bliver det måske ikke til en genudsendelse i år på DR 1, men i stedet noget nyt og anderledes. Det er dog langt fra sikkert endnu, om det bliver til noget, og derfor må vi væbne os med tålmodighed lidt endnu.

Juleweb.dk har mødt Ramajetterne til et interview om deres nye julekalender

Søg