DR Ramasjang genudsender Nissernes Ø

Foto: DR

I år er det 100 år siden, at Danmark solgte de Vestindiske Øer til USA, og det bliver markeret i december på DR Ramasjang, hvor kanalen genudsender ‘Nissernes Ø’ fra 2003.

‘Nissernes Ø’ er den tredje julekalender i serien om Nissebanen. Den er optaget i hele tre forskellige lande – Danmark, Grønland og St. Croix. Den blev senest vist på tv i 2008.

Falsk julemand vil sælge julen

Lunte er det eneste tilbageværende medlem af den oprindelige Nissebande. Hr. Mortensen er gået på pension, og parret Skipper og Gemyse er taget på jordomsejling. Lunte får dog ofte besøg af deres datter Pyt, som hjælper ham med at holde den gamle vandmølle i orden.

Pludselig en dag får Lunte og Pyt besøg af nissen Jo Jo, der kommer fra St. Croix. Her har de hårdt brug for Nissebandens hjælp. Men da Nissebanden kun består af Lunte, drager han og Pyt alene afsted til de dansk vestindiske øer, hvor der til gengæld opstår en ny Nissebande med nisserne Sugar og Figur Figursson som supplement.

På St. Croix har nisserne brug for hjælp til at afsløre Santa som falsk julemand. Santa er ved at sælge julen til den driftige forretningsmand Fornøje Frederik, der har store planer med blandt andet at lave St. Croix om til et ‘Santaland’.

Men den julemand han har kontakt til, er ikke den rigtige julemand, og hans magi kommer fra krystallen ‘Hjertets Renhed’, der oprindeligt hører til i Grønland. Uden krystallens tilstedeværelse i Grønland, kan befolkningen ikke fange fisk, og den sulter.

Juletime med Ramajetterne, Nissebanden og Klassen

Årets hovedjulekalender på DR Ramasjang bliver ‘Ramajetternes Jul’, der er en fortsættelse af serien om Ramajet-dukkerne. Julemandens computer, der indeholder alle børnenes ønsker og adresser, er forsvundet fra Ramasjang Lufthavn, og Ramajetterne må i gang med at lede efter den.

‘Ramajetternes Jul’ bliver vist hver dag klokken 17.00. Herefter kommer ‘Nissernes Ø’ på skærmen klokken 17.15, og klokken 17.40 er der julekalender på DR Ultra.

Julekalendere på DR

Snefald – Klokken 19.30 på DR 1

Ramajetternes Jul – Klokken 17.00 på DR Ramasjang

Nissernes Ø – Klokken 17.15 på DR Ramasjang

Klassens Jul – Klokken 17.40 på DR Ultra (allerede fra 24. november)

Søg