Mød skuespillerne i Theo og Den Magiske Talisman

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Læg godt mærke til de to unge skuespillere på billedet ovenfor. Dem kommer du nemlig til at se rigtig meget til i december på DR 1. Her kommer vi til at kende dem som drengen Theodor og pigen Simone.

Sammen begiver de sig ud på et farefyldt eventyr i det magiske land Thannanaya. Et land, som alle mennesker skal igennem, når de dør.

– Det har været helt fantastisk at være med til. Det er jo en drøm at være med i sådan en produktion, især en julekalender, der jo for mange bliver et juleminde. At blive et minde for nogle børn og komme med i rækken af mega gode julekalendere, det synes jeg er fedt, fortæller Kian Lawson-Khalili, der spiller Theodor.

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DR

Theo vil redde sin morfar

Theodor – eller bare Theo – har det svært i skolen. Han bliver mobbet meget af de andre elever i klassen, og han har ingen venner på hans egen alder. Hans eneste ven er morfaren Harald. Det er derfor overvældende for Theo, da Harald lige inden jul falder om og der er udsigt til at miste ham.

Theo og Harald har sammen skabt en verden, som de kalder Thannanaya. Et sted, som alle må igennem inden de er parate til at dø. Theo tror, at Thannanaya bare er ren fantasi, men pludselig finder han ud af, at landet eksisterer i virkeligheden, og at han ved hjælp af en magisk talisman kan rejse derind.

Sammen med den nye pige i klassen, Simone, begiver han sig ud på en farefuld rejse gennem Thannanaya for at forsøge at hente sin morfar hjem igen inden jul.

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DR

Vil gerne være skuespiller

Rollen som Simone bliver spillet af Safina Coster-Waldau, der er datter af det kendte skuespillerpar Nicolaj Coster-Waldau og Nukaaka Coster-Waldau.

– Det har været helt fantastisk. Jeg elsker bare den der verden, der er på et set. Det er en oplevelse for livet, som jeg savner virkelig meget. Vi var i Polen og optage, og der brugte vi mange aftener på at spille spil med blandt andet kostumeafdelingen. Vi blev alle sammen venner, fortæller hun til Juleweb.dk

Hun vil også gerne være skuespiller, når hun bliver voksen.

– Jeg vil virkelig gerne være skuespiller, og især når jeg nu har været med i det her, så vil jeg det bare endnu mere. Jeg elsker at spille en anden karakter. Det er en meget rar måde at komme lidt væk på, fortæller hun.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Sjovt at spille morfar

Morfar Harald bliver spillet af Bjarne Henriksen. Det er første gang, at han er med i en julekalender, og første gang han skal prøve at spille morfar.

– Det er nyt for mig, at komme op i det segment – det må jeg sige. Men det måtte jo komme på et tidspunkt. Nu er jeg jo også ved at være 60 år, så jeg er jo ved at være deroppe af. Men det har jeg det super fint med. Det har været dejligt at spille med i en julekalender, især den her, fordi det jo er en julekalender med lidt kant, fortæller han.

Rollerne som Theos forældre bliver spiller af Maria Rossing og Jens Jacob Thychsen. Sidstnævnte genkender mange sikkert som manden bag Hr. Weyse i ‘Badehotellet’.

– Faren er en rigtig karrieremand, der er i Bruxelles to til tre dage om ugen. Men selvom han er meget væk, så har han tid til sine børn, og han involverer sig i sine børn. Han er en rigtig dejlig far, sådan én som man gerne selv vil være… eller sådan én som jeg jo er, smiler Jens Jacob Thychsen.

Foto: Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR

Brugte tre timer på sminke hver morgen

I Thannanaya møder Theo og Simone en masse mærkelige væsener. Nicolas Bro spiller ‘Træmanden’, der vogter indgangen til den magiske verden, og Jens Andersen spiller ‘Faunen’, der bestyrer en gigantisk klippelabyrint, hvor man skal komme overens med sin største fortrydelse.

– Det har været fantasisk, fordi jeg elsker de der store masker. Så jeg har virkelig fået lov til at lege, må man sige. Vildt kostume og en vild maske. Det tog tre en halv time at blive sminket om morgenen, fortæller Jens Andersen til Juleweb.dk

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Overblik over skuespillerne

Theo: Kian Lawson-Khalili
Simone: Safina Coster-Waldau
Harald, morfar: Bjarne Henriksen
Helene, mor: Maria Rossing
Thomas, far: Jens Jacob Thychsen
Alma, lillesøster: Eva Klie Rubow
Mads Christian, klassekammerat: Max Tranberg
Bjørn, sygeplejerske: Peter Zandersen
Otto, Haralds ven: 
Dag Malmberg
Karen, børnehjemsleder: Benedikte Hansen
Julie, klasselærer: Laura Allen Müller

Karakterer i Thannanaya

Træmanden: Nicolas Bro
Faunen: Jens Andersen
Strobrygger: Ulver Skuli Abildgaard
Berg-Gry: Mercedes Claro Schelin
Oraklet: Amanda Collin
Hidkalderen: Amelia Höy
Børsten: Josephine Ingrid Raahauge
Thanna: Sarah Boberg

Bag kameraet

Hovedforfattere: Trine Piil og Peter Gornstein
Konceptuerende instruktør: Peter Gornstein
Producer: Nynne Selin Eidnes

Søg