Store Nørderne får deres egen julekalender

Foto: Mads Svaneborg, DR

Julen handler om traditioner. Det er de samme ting, der bliver fisket frem fra kassen med julepynt år efter år, og det er det samme vi bager og spiser.

Men i år vil de to Store Nørder, Kåre og Emil Nielsen, prøve at behandle julen på en lidt anderledes måde. Der gemmer sig nemlig masser af videnskab i julen, og den kaster de sig over i deres helt egen julekalender på DR Ultra.

Foto: Mads Svaneborg, DR

Vilde eksperimenter

‘JULTRA’ er navnet på julekalenderen, hvor nørderne hver dag laver masser af vilde og julede eksperimenter.

De vil for eksempel rulle brunkager ud med damptromle, vælte brun sovs med en medisterhjelm, lave julelys af farvet ild, lege vaniljekranse-ringridning og bygge et roterende juletræ.

Kåre og Emil skiftes også til udfordre hinanden i alverdens konkurrencer. Kan Kåre for eksempel lave pebernøddedej med fødderne, og hvem er for eksempel bedst til at bowle med frosne juleænder?

Ind imellem får de også besøg af nogle af de andre kendte ansigter fra DR Ultra, som er klar til at quizze og komme med mere eller mindre sandfærdige historier fra deres egen jul.

Foto: Mads Svaneborg, DR

Kom til Nørd Julelav

Lørdag den 14. og søndag den 15. december mellem klokken 10.00 og 17.00 får børn og voksne også selv mulighed for at komme med i ’Nørd Julelab’, når DR, Orange Innovation og Fablab TI på Teknologisk Institut holder arrangementet for første gang i Taastrup.

– Udover at børnene kan se Store Nørd tv, vil vi også gerne give dem mulighed for selv at prøve kræfter med teknik og naturvidenskab i virkeligheden. Vi har haft stor succes med sommerens Nørd Camp, og derfor skal vi selvfølgelig også have et Nørd Julelab, fortæller projektleder Kasper Zederkof fra DR Salg.

Aktiviteterne på ’Nørd Julecamp’ er målrettede til børn mellem 9 og 13 år, og deltagerne kommer til at opfinde, eksperimentere og bygge. De får også mulighed for at lave nørdet julepynt og julegaver ved hjælp af for eksempel laserskæring og folieskæring. Alt sammen under ledelse af Store Nørderne, aktivitetslederne og eksperter på Fablab.

Man kan læse mere om eventen på facebook.com/nordcamp

Søg