DR svarer på kritik af norsk julekalender

Foto: NRK

Årets julekalender på DR 1 er ikke dansk – men norsk – og det har fået en del vrede seere til tasterne på Facebook.

På Juleweb.dk’s Facebookside skriver folk:

– Det skal være på dansk, som børnene kan forstå. Ingen synkronisering, det er så ringe. Holder på traditionerne og rigtig go gammeldaws dansk julestemning, skriver Alma Rosa Sejr Thomassen.

– Nej tak. Vi bor i Danmark, så synes jeg, det skal være en dansk julekalender, skriver Mette Søgaard Christiansen.

Også på DR’s egen Facebookside er der vrede seere:

– Norsk julekalender med danske stemme bliver ligesom at se tysk tv, hvor der er lagt stemmer henover. Måske gode ting, men det bliver forfærdeligt at se og høre på, skriver Sofia Falgren Christensen.

Foto: NRK

Vælger nyt i stedet for gammelt

Dr.dk har lavet et interview med Pil Gundelach Brandstrup, der er kanalchef på DR 1 – og hun forstår ikke kritikken:

– Vi laver kun en nyproduceret dansk julekalender hvert andet år. I 2016 sendte vi ‘Den Anden Verden’, og så kommer der en ny dansk julekalender igen i 2018. Normalt ville vi i de ulige år genudsende en dansk julekalender, som allerede har været sendt tidligere, så på den måde er det helt særligt, at vi kommer med en ny julekalender, som ikke har været sendt i Danmark, siger hun til dr.dk

Hun garanterer, at danskerne kan se frem til et fantastisk juleeventyr i december:

– Med ’Snefald’ har vi fået mulighed for at sende en flot skandinavisk julekalender, som vi tror vil være for hele familie med masser af julestemning, humor, magi, musik og danske stemmer, så også de yngste kan være med, siger Pil Gundelach Brandstrup til dr.dk

Foto: NRK

Positive kommentarer

Det er dog heller ikke alle på Facebook, der er vrede over valget af julekalender. Flere har set ‘Snefald’ sidste år på norsk tv og er meget positive:

– Så denne sidste år på NRK, en af de bedste lavede nogensinde, skriver Maria Dahl Mikkelsen.

– Jeg har, pga. mine børn set en del børne tv gennem tiden. Og den seneste tid en del Ramasjang. Her er der flere norske serier, som jeg syntes er rigtig gode. Norsk tv laver kvalitets tv – for børn i hvertfald, skriver Claus Boytang.

– Oki, jeg var imod i går, men i dag er jeg faktisk vendt fuldstændig. men det bliver med dansk tale, og den ser faktisk rigtig god ud – så kom da med den, skriver Maria Bradstrup Jøgensen.

Søg