TV 2 Charlie genudsender The Julekalender

The Julekalender
Foto: Steen Linde, TV 2

Igen i år er der julekalender for voksne på TV 2 Charlie. Efter fire års pause indtager De Nattergale nemlig igen sendefladen i december, hvor den legendariske ‘The Julekalender’ fra 1991 bliver genudsendt.

Historie om nisser, nosserer og en kartoffelavler

‘The Julekalender’ er den mest genudsendte julekalender nogensinde i Danmark, og nærmere introduktion er derfor næsten overflødig.

De tre nisser Fritz, Hansi og Gynter bliver sendt til Jylland, for at finde nøglen til en gammel spilledåse, der er blevet efterladt i en hule. Spilledåsen, der spiller Nissen Gammelnoks livsmelodi, er nemlig ved at gå i stå.

Da de tre nisser flyver ind over Jylland, løber deres fly tør for benzin, og det styrter ned. Flyets propel bliver bøjet, og de tre nisser kan ikke komme hjem igen, før snitternissesønnen Gynter har snittet en ny propel.

Kun et stenkast fra nissernes hule bor kartoffelavleren Oluf Sand med hans kone Gertrud. Oluf og Gertrud får en dag uventet besøg af en mærkelige Københavner, Benny, hvis bil er brudt sammen, og som derfor bliver nødt til at overnatte hos dem et stykke tid. Benny er dog i virkeligheden en nosserer – nissernes værste fjende!

Ville gøre julekalenderen til en fast tradition

En af grundene til, at ‘The Julekalender’ er blevet vist så mange gang på tv, er fordi TV 2’s tidligere programchef i 2010 besluttede, at man ville gøre julekalenderen til en årligt tilbagevendene tradition på kanalen ligesom ‘Disneys Juleshow’ og ’90 års fødseldagen’ hos DR.

Men efter faldende seeropbakning valgte TV 2 i 2014 at holde en pause med julekalenderen.

Alle roller i ‘The Julekalender’ spilles af Viggo Sommer, Uffe Rørbæk og Carsten Knudsen, der også har skrevet de mange kendte sange. Den er produceret af Saks Film og TV, og er også lavet i en norsk og finsk version.

Julekalendere på TV 2

Tinkas Juleeventyr – Klokken 20.00 på TV 2

Alletiders Nisse – Klokken 16.00 på TV 2

The Julekalender – Klokken 20.25 på TV 2 Charlie

Søg