TV 2 vil gøre The Julekalender til en årlig tradition

The Julekalender
Foto: Steen Linde, TV 2

TV 2 sender i år De Nattergales ‘The Julekalender’ for femte gang, selvom julekalenderen også blev genudsendt for bare to år siden.

Og måske skal vi vænne os til at julekalenderen er på skærmen hvert år i december. I en pressemeddelelse fra TV 2 fortæller programchef Keld Reinicke nemlig, at han har planer om at gøre ‘The Julekalender’ til en årlig tradition på TV 2, ligesom DR har ‘Disneys Juleshow’ og ’90 års-fødselsdagen’.

– Den er ved at blive lige så obligatorisk at vise til jul som ’90 års-fødselsdagen’ til nytår. Den er blevet så populær, at danskerne forventer, at den kommer hvert år. Det er en ren tradition og nostalgi – på den gode måde. ‘The Julekalender’ har en god grundhumor. Den der klassiske danske og underspillede jyske humor. Den minder os om noget specielt og har fået status som en selvfølge hver jul, siger han.

Danskernes favorit-julekalender

Det lå ikke umiddelbart i kortene, at ‘The Julekalender’ skulle blive så stor en succes, som den blev. Serien blev lavet for et meget skrabet budget, og under testvisningen af kalenderen få dage inden premieren faldt TV 2-redaktør Mogens Kløvedals kone i søvn.

Københavnske tv-anmeldere og skolelærere kritiserede julekalenderen i skarpe vendinger. Men danskerne elskede den, og udtryk som ‘Det bar’ dæjli’ og ‘Bob Bob’ er siden blev en del af danskernes ordforråd.

I en afstemning hos B.T. er den blevet kåret som den bedste julekalender nogensinde med 19 procent af stemmerne.

Søg