TV 2 vil gøre The Julekalender til en årlig tradition

Foto: Steen Linde, TV 2

TV 2 sender i år De Nattergales ‘The Julekalender’ for femte gang, selvom julekalenderen også blev genudsendt for bare to år siden.

Og måske skal vi vende os til, at julekalenderen er på skræmen hvert år i december. I en pressemeddelelse fra TV 2 fortæller programchef Keld Reinicke nemlig, at man har planer om at gøre ‘The Julekalender’ til en tradition på TV 2, ligesom DR har ‘Disneys Juleshow’ og ’90 års-fødselsdagen’.

– Den er ved at blive lige så obligatorisk at vise til jul som 90 års-fødselsdagen til nytår. Den er blevet så populær, at danskerne forventer, at den kommer hvert år. Det er en ren tradition og nostalgi – på den gode måde. ‘The Julekalender’ har en god grundhumor. Den der klassiske danske og underspillede jyske humor. Den minder os om noget specielt og har fået status som en selvfølge hver jul, siger han.

Danskernes favorit-julekalender

Det lå ikke umiddelbart i kortene, at ‘The Julekalenderø skulle blive så stor en succes, som den blev. Serien blev til med et meget skrabet budget, og under testvisningen af kalenderen, få dage inden premieren, faldt redaktør Mogens Kløvedals kone i søvn.

Københavnske tv-anmeldere og skolelærerer kritiserede julekalenderen i skarpte vendinger. Men danskerne elskede den, og udtryk som ‘Det bar’ dæjli’ og ‘Bob Bob’ er siden blev en indgroet del af danskernes ordforråd.

I en afstemnign hos dagbladet B.T. blev den kåret som den bedste julekalender nogensinde med 19 procent af stemmerne.