Traditionen tro – The Julekalender på TV 2

The Julekalender
Foto: Steen Linde, TV 2

TV 2 forsøger at gøre det til en fast tradition, at The Julekalender bliver sendt på tv hvert år, og bliver et “must see” tv-program i december. Derfor genudsender de i år De Nattergales julekalender for tredje år i træk.

– Det er vores Matador og vores 90 års-fødselsdag, og vi kommer til at sende den igen. Ikke kun i år – men også til næste år. Julen handler om traditioner, og The Julekalender er en tradition vi har med seerne, fortalte Palle Strøm, TV 2’s programchef, ved TV 2’s seneste public service-høring.

Bliver folk ikke trætte af at se den samme julekalender år efter år?

– Det er da klart, at for nogle er det sjovt, mens andre ikke kan lide det. Men med tv er det jo sådan, at man kan se allerede dagen efter, hvor mange der ser et program. Og det er vores hovedindtryk, at rigtig mange mennesker synes The Julekalender er en sjov tradition, som man også har lyst til også at vise sine børn, når de begynder at kunne forstå humoren, sagde Palle Strøm.

Kunne man ikke prøve at sende en anden julekalender i stedet – for eksempel ‘Andersens Julehemmelighed’?

– Andersens Julehemmelighed er også en god julekalender. Det ville være en udmærket ide at sende den også. Måske kan det være, at vi på et tidspunkt holder en pause med The Julekalender, og så kan det være, at vi skal sende Andersens Julehemmelighed i stedet, sagde Palle Strøm.

The Julekalender kan ses på TV 2 fra den 1. december klokken 22.55. Det er syvende gang, at den bliver vist på tv. Første gang var i 1991.

Søg