Dronning Margrethe tegner årets julemærker

Foto: Torben Eskerod

Når danskerne til december igen skal til at sende julekort, vil de julemærker, de sætter på kortene, være tegnet af selveste Dronning Margrethe.

I år er det 150 år siden, at idemanden bag Julemærket, Einar Holbøll, blev født, og netop derfor har majestæten sagt ja til at lave årets mærker.

– Vi er rigtig glade og taknemmelige for, at Dronningen har sagt ja til at udforme dette års Julemærke. Vi kan ikke forstille os en bedre måde at fejre Einar Holbøll på. Hans idé har gennem årene betydet hjælp til mere end 75.000 børn i Danmark, siger Julemærkefondens direktør, Søren Ravn Jensen.

Dronningen og Kronprinsessen afslører motivet

Hvordan Julemærket 2015 så ser ud, bliver afsløret på Københavns Rådhus onsdag den 28. oktober, hvor Dronningen som kunstner og Kronprinsesse Mary, der er protektor for Julemærkefonden, sammen vil afsløre årets motiv.

Det er ikke første gang, at Dronning Margrethe tegner et julemærke. Første gang var i 1970, hvor hun som kronprinsesse tegnede Julemærket og igen som kunstner i 2003, hvor det var Julemærke nummer 100.

Dronningen har også selv været portrætteret på Julemærket. Først som lille pige i 1942 og igen i 1972 i anledning af, at hun var blevet dronning.

Julemærkerne i 1970 og 2003 var også tegnet af Dronning Margrethe

Børn i kø til Julemærkehjemmene

Salget af Julemærker er fortsat den største indsamling til de fire danske Julemærkehjem, hvor flere hundrede børn lige nu venter på at få et ophold.

Hvert år bor 750 børn midlertidigt på et Julemærkehjem, hvor de får hjælp til at takle problemer som mobning, ensomhed og lavt selvværd.

Søg