Optagelserne til Emma og Julemanden er i gang

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Efter at have spillet rollen som julemanden Nicolas i to julekalendere på TV 2, er Lars Hjortshøj nu klar til at tage figuren videre til det store lærred.

Torsdag den 29. januar begyndte optagelserne i Viborg til spillefilmen ‘Emma og Julemanden – Jagten på Elverdronningens Hjerte’ – en fortsættelse til ‘Ludvig og Julemanden’ fra 2011 og ‘Tvillingerne og Julemanden’ fra 2013.

Udover Lars Hjortshøj spiller Camilla Bendix igen rollen som Julie, julemandens kone, og så har Mille Dinesen fået skurkerollen som den onde Elverdronning.

De to børn Sofia Callesen og Malte Houe spiller rollerne som pigen Emma og elverdrengen Rod, mens også Søren Malling, Uffe Rørbæk, Rune Tolsgaard og Esben Pretzmann er med i filmen.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Hr. og fru julemand er blevet forældre

I spillefilmen er Nicolas og Julie blevet forældre til en lille datter, men kort efter fødslen bliver barnet bortført af den onde Elverdronning.

I Viborg møder de pigen Emma, der ved en masse om elververdenen, og hun og elverdrengen Rod indvilger i at hjælpe dem, med at forsøge at få barnet tilbage. De opdager dog hurtigt, at hvis det nogensinde skal kunne lade sig gøre, må de først finde Elverdronningens frosne hjerte.

– Meget af filmen foregår i et fantasyunivers, og derfor har vi brug for at filme i et område med en natur, der kan noget helt særligt. Og det kan naturen udenom Viborg. Derudover er Viborg en utrolig flot by, med mange gamle små gader og frem for alt en masse historie, som vi kan bygge videre på i vores fortælling, fortæller Morten Rasmussen, direktør og producer i Deluca Film.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Snevejr giver forsinkelser

Selvom ‘Emma og Julemanden’ er en julefilm, så har den første dag med optagelser været plaget af mange forsinkelser – fordi det sner.

– Da filmen foregår over nogle få døgn, skal der helst være det samme vejr hele tiden. Og selvom det er en julefilm, så havde vi egentlig besluttet os for, at der ikke skulle være sne. Så er det lidt uheldigt, at det så lige præcis begynder at sne den første dag. Så vi har brugt meget tid på at vente på, at det holdt op, fortæller Morten Rasmussen.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Holdet bag

Manuskriptet til ‘Emma og Julemanden – Jagten på Elverdronningens Hjerte’ er skrevet af Philip LaZebnik, Uffe Rørbæk og Jenny Lund Madsen, der også skrev manuskriptet til ‘Ludvig og Julemanden’, mens Søren Frellesen er instruktør.

Filmen har et budget på ca. 20. millioner kroner og får premiere i biograferne den 12. november.

Søg