DR 2 redder julen i 11. time

Jul på Vesterbro
Foto: Easy Film

Det var egentlig meningen, at DR 2 ikke ville sende nogen julekalender i år. Men i sidste øjeblik har stationen nu ombestemt sig og genudsender for tredje gang ‘Jul på Vesterbro’ fra 2003.

– Vi har landet en aftale med Anders Matthesen, som gør, at vi kan genvise den mest populære julekalender nogensinde på DR, fortæller DR 2’s kanalchef Michael Thouber til MediaWatch.dk

En pølsevogn og en terrororganisation

‘Jul på Vesterbro’ fortæller historien om bolværksmatrosen og drukkenbolten Stewart Stardust, der bor i en lejlighed på Vesterbro med sin kone Vivian og søn Danny.

Stewart arbejder som pølsemand. Hans pølsevogn har sin faste plads foran Christiansborg, men nogen har ødelagt den. Den mystiske indvandrer Kefir tilbyder Stewart, at han og hans venner vil reparere pølsevognen ganske gratis.

Hvad Stewart ikke ved er, at Kefir i virkeligheden er medlem af terrorgruppen Den Gule Halvmåne. Den vil forvandle Stewarts pølsevogn til en bombe, der skal sprænges under et stort internationalt topmøde på Christiansborg.

Foto: Easy Film

Tidligere brugt som feberredning

Det er ikke første gang, at ‘Jul på Vesterbro’ bliver genudsendt som feberredning hos DR 2, når stationen mangler en julekalender.

I 2009, da DR 2 havde valgt ikke at vise den udskældte ‘H*A*S*H’-julekalender, besluttede man i stedet at genudsende Anders Mattesens julekalender.

Søg