Kritiseret scene klippet ud af Absalons Hemmelighed

Foto: Mike Kolöffel, DR

Årets julekalender på DR 1, ‘Absalons Hemmelighed’, er en genudsendelse fra 2006. Det er dog ikke alle scener fra den dramatiske julekalender, der tåler et gensyn i 2010. I afsnittet den 16. december var en udskældt scene blevet klippet ud.

Scenen, hvor de to hovedpersoner Cecilie og Hubert gemmer sig i en kummefryser for at skjule sig for arkæologen Petra, var klippet ud. Man så hverken Cecilie og Hubert kravle ned i kummefryseren, eller kravle op af den igen, og et billede af en kiste var forsøgt klippet ind i stedet, for at seerne skulle få fornemmelsen af, at Cecilie og Hubert gemte sig dér,

Mange klager fra bekymrede forældre

Ændringen af scenen skyldes, at DR, efter at afsnittet havde været vist i 2006, modtog mange klager fra bekymrede forældre, der beskyldte DR for at opfordre børn til at gemme sig i kummefrysere, hvilket kan være livsfarligt.

DR måtte derfor et par dage senere bringe en beklagelse i forbindelse med aftenens afsnit af ‘Absalons Hemmelighed’, hvor de samtidig advarede børn mod at kravle ned i kummefrysere.

Nu ved genudsendelsen i 2010 havde DR så besluttet at klippe den kritiserede scene ud, selvom der også er andre scener i julekalenderen, der ikke nødvendigvis er god lærdom for børn.

Køber man derimod dvd-udgaven af ‘Absalons Hemmelighed’ er scenen med kummefryseren stadig med.

Søg