DR 1 genudsender Absalons Hemmelighed

Foto: Mike Kolöffel, DR

Årets familiejulekalender på DR 1 bliver et gensyn med ‘Absalons Hemmelighed’ fra 2006. Det er tredje gang, at eventyret om Cecilie og Huberts jagt efter Biskop Absalons mystiske hemmelighed bliver sendt på tv. Seneste genudsendelse var i 2010.

Julekalenderen er skrevet af Maya Ilsøe, der også skrev manuskriptet til ‘Pagten’ i 2009 og som senest har været hovedforfatter på dramaserien ‘Arvingerne’.

Hovedrollerne som Cecilie og Hubert bliver spillet af Sarah Juel Werner og Gustav Hintze. Derudover er blandt andre også Ellen Hillingsø, Henrik Prip, Sarah Broberg, Claus Bue, Ali Kazim og Mikkel Vadsholt med i julekalenderen.

En mystisk kraft

‘Absalons Hemmelighed’ handler om pigen Cecilie, der er vild med arkæologi. Hun bor sammen med sin familie på toppen af et stormagasin, hvor hendes far er direktør.

Hendes 8-årige lillesøster Ida har dårligt hjerte og er meget svag, men lægerne kan ikke helbrede hende. Det eneste, der kan redde hende, er et mirakel.

En dag møder Cecilie drengen Hubert, der kender til en mystisk kraft kaldet ‘Absalons Hemmelighed’. Cecilie og Hubert forsøger at finde frem til hemmeligheden. Måske kan den gøre Ida rask? Men de bliver hele tiden lagt hindringer i vejen af arkæologen Petra og butiksvagten Amir, der selv er ude efter at finde den.

Søg