To julekalendere for voksne på DR 2

Foto: Michael Lindebjerg, DR

Der kommer ikke bare én men hele to nye julekalendere for voksne i år på DR 2.

Mikael Bertelsen forsøger at finde en dybere mening med livet, når han hver aften i december vil vandre langs den gamle pilgrimsrute Caminoen. Imens tager Steno og Stilling den danske selvforståelse under kærlig behandling.

Bertelsen på pilgrimsfærd

I ‘Bertelsen på Caminoen’ har et tv-hold fulgt tv-værten Mikael Bertelsen, mens hans vandrer langs den legendariske pilgrimsrute ‘O Camiño de Santiago’ (på dansk Jakobsvejen) til byen Santiago de Compostela i Spanien. Målet er at komme helt ud til Atlanterhavet og verdens ende.

Caminoen har siden middelalderen været en af de vigtigste kristne pilgrimsruter. Pilgrimme har rejst ad den til Santiago de Compostela gennem 1000 år for at besøge byens katedral, hvor Skt. Jakob (en af de tolv apostle) ifølge legenden ligger begravet.

Også i dag drager tusindvis af såvel kristne som ikke-kristne hvert år til Santiago de Compostela. De fleste gør turen på traditionel vis, til fods, mens nogle få cykler eller rejser på æsel- eller hesteryg.

Marek Bican, DR

En rejse gennem den danske selvforståelse

Hver dag møder de fleste af os nogle af de mere end 11.000 mindesmærker, som står på torve og pladser rundt om i Danmark.

Hvert monument markerer måske en skelsættende begivenhed eller en stor person i den danske historie. Men hvor mange af os kender egentlig historien bag monumenterne ? Og hvilken relevans har de for os i dag?

I julekalenderen ‘Steno og Stilling’ har DR 2 sendt den 51-årige journalist Torben Steno og den 64-årige maler og billedhugger Kenn André Stilling på jagt efter de historier og de skæbner, der ligger gemt – og glemt – i de monumenter, som kun duerne ænser.

Vil lave nye mindesmærke

Juleaften afslører Steno og Stilling deres eget bud på, hvad de kunne forstille sig som et nyt nationalt monument. Hvem eller hvad repræsenterer eller symboliserer noget, der er vigtigt for os i dag, og som peger fremad?

Seerne kan i løbet af december hjælpe til, men at give sit eget bud på, hvad der fortjener Danmarks næste mindesmærke på dr.dk/stenostilling

Voksenjulekalendere på DR 2

Steno og Stilling – Klokken 22.20

Bertelsen på Caminoen – Klokken 23.00

Søg