Foto: Mike Kollöffel, DR

Handling

13-årige Sus og hendes forældre skal flytte ud af deres lejlighed i Brøndbyøster, fordi højhuset de bor i svinger for meget i blæsevejr. Samtidig er hendes far lige blevet fyret fra firmaet ’Dansk Snakkesammen Køkken’, fordi der ikke længere er særlig mange, der taler sammen i deres køkken.

Heldigvis har familien arvet et gammelt julestjerne-gartneri i den lille landsby Brorfelde. Familien beslutter sig for at flytte derud, selvom det indebærer at Sus må sige farvel til storbyen og sit elskede BMX-cykelhold ‘Shooting Star Crew.

I Brorfelde bliver Sus dog hurtigt gode venner med drengen Bob, hvis far har byens forsamlingshus. Hans mor forsvandt på mystisk vis en juleaften for syv år siden, da hun gik tur ved byens nedlagte observatorium. Bob ved alt om universet og stjernehimlen, og han sniger sig ofte op i observatoriet for at kigge i det store teleskop ’Smith’.

I teleskopet får Sus og Bob øje på en ny kæmpestjerne. En stjerne, som Bob aldrig har set magen til før. Han er overbevist om, at det er en supernova. Stjernen tiltrækker også tre videnskabsfolk fra Københavns Universitet. De flytter ind i observatoriet for at følge himmelfænomenet på nærmeste hold.

Samtidig begynder der at ske nye og mystiske ting i byen. Big-J bliver forandret som ved et trylleslag, da han første gang ser stjernen i Bobs teleskop. Han får pludselig ideen til at komponere en musical – ’Soul Jul’ – som skal samle hele Brorfelde og redde Forsamlingshusets pressede økonomi.

Produktionsselskab: Græsted Film & Fjernsyn

Vist på tv: 2012

Foto: Mike Kollöffel, DR

Populært makkerpar

‘Julestjerner’ blev skrevet og instrueret af makkerparret Michael Wikke og Steen Rasmussen, der har et hav af populære film og tv-serie bag sig. De mødte hianden i DR’s Børne- og Ungdomsafdeling i 1983 og stod derefter bag blandt andet  Robin Hat, Tonny Toupé-Show, Sonny Soufflé Show, Hannibal og Jerry samt Flyvende Farmor.

Foto: Agnete Schlichtkrull

Medvirkende

Sus: Martine Ølbye Hjejle
Bob: August Igor Svideniouk Egholm
Maria: Szhirley
John: Rasmus Bjerg
Big J: Troels Lyby
Vera: Birthe Neumann
Bjarne: Steen Stig Lommer
Kim: Caroline Hendersson
Tom: Sebastian Teschemacher
Kirsten, mormor: Daimi Gentle
Kis, mormor: Vigga Bro
Petersen: Jimmi Jørgensen
Pallesen: Chapper
Piil: Annika Aakjær

Manuskript og instruktion: Michael Wikke og Steen Rasmussen

Musik: Poul Halberg

Locations

Selvom julekalenderen foregår i Brorfelde på Sjælland, så er det langt fra alle stederne i julekalenderen, der rent faktisk ligger i den lille observatorieby.

Læs artiklen: Her ligger stederne fra Julestjerner i virkeligheden