Birthe Neumann vinder Robert for rolle i Julestjerner

Foto: Mike Kollöffel, DR

Torsdag den 28. februar blev årets Robert-priser uddelt under et festligt show i København. Prisen som ‘Årets Kvindelige Birolle i en Tv-serie’ gik til Birthe Neumann for hendes rolle som den kyniske grus-grevinde Vera i DR-julekalenderen ‘Julestjerner’.

Birthe Neumann vandt prisen foran Trine Pallesen (Forbrydelsen III), Paprika Steen (Lykke), Lisbeth Wulff (I Hegnet) og Sara Hjorth (Rita), der også var nomineret i kategorien.

Det er femte gang, at den 65-årige skuespillerinde vinder en Robert-statuette. Tidligere har hun høstet priser for sine roller i spillefilmene Kun En Pige (1996), Festen (1999), Fukssvansen (2002) og Lykkevej (2004).

Foto: Torben Kloster

Flere priser til tv-dramatik

Det er første gang, at prisen som ‘Årets Kvindelige Birolle i en Tv-serie’ bliver uddelt. Tidligere var Robert-priserne forbeholdt spillefilm, men fra i år er showet blevet udvidet med en række nye tv-priser, for at sætte fokus på den kvalitet dansk tv-fiktion efterhånden er blevet kendt for.

Udover Birthe Neumanns nominering var ‘Julestjerner’ også nomineret til publikumsprisen for ‘Årets Tv-serie’. En pris, der dog blev vundet af ‘Forbrydelsen III’.