Her ligger stederne fra Julestjerner i virkeligheden

Foto: Mike Kollöffel, DR

DR’s julekalender ‘Julestjerner’ foregår i byen Brorfelde, der ligger syd for Holbæk på Sjælland. Det er dog langt fra alle de locations, der er med i julekalenderen, der rent faktisk ligger i Brorfelde.

Blomsterland, Forsamlingshuset, Brugsen og Kims Diesel er alle bygninger, man skal andre steder end til Brorfelde, for at besøge. Her er en oversigt over, hvor bygningerne fra julekalenderen kan ses i virkeligheden.

Frederiksholm i Sengeløse (Blomsterland)

Blomsterland

Gartneriet “Blomsterland”, hvor Sus bor med sine forældre, ligger i virkeligheden i Sengeløse ved Høje-Tåstrup. Den faldefærdige bygning er slet ikke et gartneri, men blot en gammel gård, der hedder Frederiksholm.

Frederiksholm er ejet af bokseren Mikkel Kessler, der i øjeblikket er ved at restaurere den gamle bygning indvendigt. Det skal dog gøres varsomt, for bygningen er erklæret bevaringsværdig.

Kræmmerhallen i Herringløse (Brugsen)

Brugsen

I Julekalenderen er Brugsen i Brorfelde både en lille købmandsforretning og byens politistation. I virkeligheden er Brugsen ikke en Brugs – men en lille møbelforretning. Butikken hedder “Kræmmerhallen” og ligger i Herringløse udenfor Roskilde.

Forsamlingshuset i Ledøje Smørum 

Forsamlingshuset

Forsamlingshuset, hvor Big J og Bob bor og øver sig på musicalen “Soul Jul”, er også i virkeligheden et forsamlingshus – bare ikke i Brorfelde. Forsamlingshuset, der bliver brugt i julekalenderen, ligger ved gadekæret i byen Ledøje Smørum – 40 km fra Brorfelde.

Olsens Autoværksted i Hove (Kims Diesel)

Kims Diesel

Bilværkstedet og tankstationen “Kims Diesel”, hvor mekanikeren Kim og sønnen Tom holder til, hedder i virkeligheden “Olsens Autoværksted”, og ligger i Hove. Udenfor julekalenderens univers er der slet ingen tankstation ved bilværkstedet, og der er heller ikke noget cafeteria.

Observatoriet i Brorfelde

Observatoriet

En af de bygninger, der rent faktisk ligger i Brorfelde, er Observatoriet, hvor Bob ofte kigger på stjerner gennem Schmidt-teleskopet.

Brorfelde Observatorium ligger på toppen af Brorfelde Bakke, og var i perioden fra 1953 til 1996 en del af København Universitet. I dag søger en gruppe frivillige for at holde liv i det gamle observatorium og formidle dens historie, selvom det ikke længere bliver brugt af universitetet til forskning.

Sophienholm Gods i Brorfelde

Grusgraven

Veras Grusgrav ligger også i Brorfelde i virkeligheden. Grusgraven er en del af Sophienholm Gods, der lige som i serien ligger bag Observatoriebakken i Brorfelde. Veras bolig i julekalenderen er også det rigtige Sophienholm Gods.

Alle indendørsscenerne fra julekalenderen er optaget i DR Byen på Amager.