Så mange skraber forud på deres skrabe-julekalender

Danske Spil Julekalender Quick 2022
Pressefoto: Danske Spil

Det kan være svært at vente til den 24. december med at finde ud af, om man har vundet en stor gevinst på skrabe-julekalenderen fra Danske Spil.

Faktisk viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for Danske Spil, at næsten halvdelen af dem, der køber en skrabe-julekalender, ikke kan lade være med at skrabe forud.

Helt præcist svarer 45 procent af de adspurgte i undersøgelsen, at de har prøvet at skrabe forud på deres julekalender.

– Vi har designet kalenderen, så man kan hygge sig med den gennem hele julemåneden, men folk bestemmer selvfølgelig helt selv, om de vil skrabe alle felterne før den 24. december- det er ganske op til ens temperament, siger Malene Mølgaard, der adm. direktør i Danske Lotteri Spil i en pressemeddelelse:

– Vi forstår sagtens, hvorfor man kan have lyst til det, og udbetaler gerne gevinster allerede før juleaften, så de kan nå at bidrage til den gode julestemning, og måske forsøde selve juleaften med lidt større gaver og noget ekstra lækkert på middagsbordet eller juletræet.

Når man spørger danskerne, hvorfor de ikke kan vente, svarer 45 procent, at de bare er for utålmodige. 39 procent svarer, at det er selve spændingen om den mulige gevinst, der får dem til at skrabe forud.

Skal udstilles på Nationalmuseet

Danske Spil har udgivet skrabe-julekalenderen siden 1994. Hvert år bliver der solgt mere end to millioner julekalendere.

Julekalenderen er blevet så stor en del af mange danskeres jul, at den i år for første gang skal udstilles på Nationalmuseet. Her skal den indgå i en udstilling om julens traditioner.

Hvis der dukker ti juletræer frem på ens julekalender i løbet af december, har man vundet hovedgevinsten på en million kroner.

Her kan du se hvor mange, der har vundet hovedgevinsten siden 1994 i de forskellige dele af Kongeriget Danmark.

Region Hovedstaden: 26
Region Midtjylland: 15
Region Sjælland: 13
Region Syddanmark: 12
Region Nordjylland: 5
Grønland: 1

Søg