DR’s julekalender 2020 er udkommet

Foto: Snorre F. Ruhe, DR

For to uger siden udkom TV 2’s julekalender, og nu er Børnenes U-landskalender fra DR og Danida også at finde i butikkerne.

Årets julekalender på DR 1 hedder ‘Julefeber’ og er lavet i samarbejde med Det Kongelige Teater. U-landskalenderen er et tredimensionelt dukketeater, hvor man kan flytte rundt og lege med de forskellige figurer fra julekalenderen.

Illustration: Maria Drachmann, DR

Kunstneren bag julekalenderen hedder Maria Buchmann. På sin Instagram-profil skriver hun:

– Jeg fik opgaven den 11. marts – dén dag, Danmark lukkede ned. Heldigvis blev tv-kalenderen færdig, selvom de også blev corona-nedlukket. Optagelserne kom i kassen i 11. time, og jeg lover jer, at den er god!

Foto: Christian Geisnæs, DR

Bjørn bliver ramt af mystisk julefeber

‘Julefeber’ handler om 13-årige Bjørn, der bor i en lejlighed på Amager med sin far og lillesøster Gro. Børnene mistede deres mor for nogle år siden, og derfor består familien nu kun af de tre.

Faren har dog svært ved at få enderne til at hænge sammen økonomisk, og den 1. december bliver den lille familie smidt ud af deres lejlighed, fordi faren skylder penge. Familien flytter ind på loftet på farens arbejdsplads, Det Kongelige Teater, hvor de forsøger at holde sig skjult.

Samtidig begynder der at ske nogle mystiske ting med Bjørn. Når han hører julemusik kan han ikke styre sig selv og begynder at danse ukontrolleret. Hvad er der galt med ham? Er det pubertet, eller er der helt andre kræfter på spil?

Foto: UNICEF

Piger skal i skole i Etiopien

Overskuddet fra salget af U-landskalenderen går til at støtte UNICEF’s arbejde med at få flere ‘ørkenbørn’ til at gå i skole i Etiopien.

I dag starter hvert tredje barn i Etiopiens ørkenregion aldrig i skole. Det går især ud over pigerne, som i stedet for at lære bogstaver og tal må gå langt efter vand og hjælpe til derhjemme.

– Når danske familier i år køber en U-landskalender, er de med til at sikre, at flere end 70.000 af de piger og drenge, som bor i Afar-ørkenen, får mulighed for at starte i skole og gennemføre en uddannelse. Det har vi fokus på, fordi vi ved, at en uddannelse er det samme som en superkraft – den giver håb både for børnene, deres familier og deres lokale samfund, siger Karen Hækkerup, der er generalsekretær for UNICEF Danmark.

Børnenes U-landskalender koster 45 kroner og kan købes i blandt andet Kvickly, Super Brugsen, Dagli’ Brugsen, Føtex, Bilka, Fætter BR, Salling Stormagasin, Meny, Spar, Min Købmand, Bog & Idé, BOGhandleren, Legekæden, Arnold Busck, Saxo.com og Nemlig.com.

Søg