DR 2 genudsender Yallahrup Færgeby

Foto: Sune Gamst, DR

Mens DR Ramasjang i år genudsender ‘Jullerup Færgeby’ i anledning af den klassiske julekalenders 40 års jubilæum, så genudsender DR 2 dens mere provokerende navnebror ‘Yallahrup Færgeby’ fra 2007. Det er første gang, at ‘Yallahrup Færgeby’ bliver genudsendt.

Debat om integration

Yallahrup Færgeby handler om de to indvandrerdrenge Ali og Hassan, der gerne vil være “ornli’ syge gangstere”. Desværre døjer Ali med det problem, at han er sent udviklet i forhold til sin alder.

Så meget desto vigtigere er det for ham at sætte sig i respekt over for pigebanden Crazy Girls og byens hårde fyr, den tre år ældre Dennis.

‘Yallahrup Færgeby’ er skrevet af Nanna Westh, instrueret af Rune “Kalle” Bjerkø og produceret af Bjarke Ahlstrand. Serien havde til formål at skabe debat om integrationen i Danmark. Dukkerne i julekalenderen ligner til forveksling dem, der blev lavet til DR’s julekalendere i 1970’erne.

Foto: Lars Henrik Ostenfeldt, DR

Flere julekalendertilbud

Mens TV 2 i år kun har én enkelt julekalender på programmet, så er der masser af forskellige julekalendertilbud hos DR.

På DR 1 kan man opleve det helt nye juleeventyr Tidsrejsen hver aften klokken 19.30, mens DR Ramasjang hver morgen og igen om eftermiddagen disker op med både en genudsendelse af Jullerup Færgeby fra 1974 og Sebastians Jul fra 2010.

På DR Ultra kan man hver aften opleve en ny kort julekalender med Sofie Linde og Bubber samt en genudsendelse af sidste års julekalender med Store Nørderne.

Søg