Juleønsket får også samlekort

Igen i år bliver det muligt at samle på kort med karaktererne fra TV 2’s julekalender, når man handler i Coop’s butikker.

Fra den 15. november og frem til juleaften kan man få en pakke med fire samlekort fra ‘Juleønsket’, når man handler for 100 kroner i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’ Brugsen.

Der findes 50 forskellige kort, og ligesom sidste år kan man også i år købe en samlemappe til sine kort.

Juleønsket - TV 2's julekalender 2020
TV 2’s julekalender 2020

Julekalender hjælper udsatte børn

Traditionen tro udgiver TV 2 selvfølgelig også en låge-julekalender til ‘Juleønsket’, der kan købes allerede fra den 12. oktober i Spar, Bilka, Føtex, Meny, Min Købmand, Bog & Idé, Legekæden, Salling Stormagasin, Boghandleren, Fætter BR, SuperBrugsen, Kvickly, Dagli’Brugsen, Fakta og Irma.

Julekalenderen koster 45 kroner. Overskuddet fra salget går til at støtte de fem julemærkehjem, der hvert år hjælper knap 1.000 børn i Danmark med at tackle mobning, ensomhed, lavt selvværd og overvægt.

Juleønsket
Foto: Ian Hansen, TV 2

Et juleeventyr om engle og dæmoner

Årets julekalender på TV 2 er et gensyn med ‘Juleønsket’ fra 2015.

Julie drømmer om at holde juleaften med hele sin familie. Som sædvanlig ser drømmen igen i år dog ikke ud til at blive til noget, da begge hendes forældre skal arbejde den 24. december, og halvstoresøsteren Mie skal holde jul med sin mor i Sverige.

Da Julie besøger den gamle nedlagte færgegrill i Nyborg, beslutter hun sig for at prøve et gammelt buddistisk ønskeritual, som Mie har fortalt hende om. Hun tænder et lys og bliver ved med at gentage: “Jeg ønsker mig at holde jul med hele min familie”.

Juleønsket
Foto: Ian Hansen, TV 2

Ønsket bliver sendt afsted mod himlen, hvor det bliver hørt af engle. De giver den unge, rebelske engleaspirant Rafi opgaven, at få det til at gå i opfyldelse. Rafi har været ulydig i engletimerne, og derfor bliver han som straf sendt til menneskenes verden og må ikke vende hjem igen, før ønsket er opfyldt.

På jorden slutter de to voksne englevogtere Gabi og Michael sig hurtigt til Rafi. De er på jagt efter at finde dæmonen Baalios, der efter 400 års fravær igen er begyndt at skabe problemer i menneskenes verden – og angribe engle.

Juleønsket
Foto: Ian Hansen, TV 2

Lavet af skaberne bag Tinka

‘Juleønsket’ er lavet af ‘Cosmo Film’, der også stod bag de to Tinka-julekalendere. Den er skrevet af Ina Bruhn, der også var med til at skrive ‘Tinka og Kongespillet’ og ‘Jul i Valhal’, og instrueret af Carsten Myllerup, der også instruerede ‘Jesus og Josefine’.

Hovedrollerne som Julie og Rafi bliver spillet af Olivia Hillingsø og Jonathan Lindinger. Julies bedste ven Willy bliver spillet Helmer Solberg.

Derudover medvirker blandt andre også Esben Dalgaard, Signe Skov, Lærke Winther, Troels Malling, Neel Rønholt, Marie Boda, Allan Hyde, Johan Olsen, Sonja Oppenhagen, Morten Suurballe, Donald Andersen og Marijana Jankovic i julekalenderen.

Titelsangen ‘Lille Store Verden’ er skrevet og bliver sunget af Rasmus Seebach.

Søg