Her ligger stederne fra Juleønsket i virkeligheden

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

TV 2’s julekalender ‘Juleønsket’ er optaget i Nyborg på Fyn, og rundt omkring i byen ligger mange af de steder, hvor handlingen udspiller sig. Nogle af stederne eksisterer i virkeligheden – andre er ren fiktion.

Juleweb.dk har været på location-tur i Nyborg, og giver dig her en guide til, hvor du kan finde Færgegrillen, skolen, skoven samt Julie og Willys hus.

Færgegrillen

Den forladte Færgegrill, der i Juleønsket ligger på Knudshoved ved det gamle færgeleje til Storebæltsfærgen, eksisterer ikke i virkeligheden. Det er en kulisse, der er bygget til julekalenderen.

I hele december kan man dog se kulissen til Færgegrillen på Nyborg Torv, hvor den er blevet udstillet. Herfra kan man også røre ved et lys og sende sit eget juleønske op til englene.

Nyborg Torv, Google-maps

Det gamle færgeleje på Knudshovedhalvøen, Google-maps

Foto: Ian Hansen, TV 2

Birkhovedskolen

Den skole, som Julie, Willy og Rafi går på, hedder Birkhovedskolen og ligger midt i Nyborg. Hvis man besøger skolen kan man blandt andet se at legepladsen er præcis den samme som i julekalenderen.

Alle indendørsscenerne fra julekalenderen, der foregår på skolen, er i øvrigt også optaget på selve Birkhovedskolen. Det betyder at klasseværelset, læreværelset og gymnastiksalen eksisterer i virkeligheden.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Birkhovedskolen, Svanedamsgade 2, Nyborg, Google-maps

Foto: Ian Hansen, TV 2

Julie og Willys hus

På Pilevej i Nyborg kan man finde Julies og Willys huse. Der er dog ikke så mange lyskæder foran Julies hus i virkeligheden, som der er i julekalenderen.

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Julies hus, Pilevej 22, Nyborg, Google-maps

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen

Willys hus, Pilevej 12, Nyborg, Google-maps

Slipshavnskoven

En del af julekalenderen foregår også i Slipshavnsskolen, der ligger på Knudshovedshalvøen lige ved det gamle færgeleje. I første afsnit, da Rafi ankommer til Jorden, lander han her, og det er også her at Julie og Willy ser Gabi folde sine engelvinger ud og optager det med en mobiltelefon.

Slipshavnskoven, Google-maps

Søg