Årets julekalender på DR 1 er norsk

Foto: NRK

I stedet for at genudsende en gammel dansk julekalender, har DR 1 i år besluttet at gå nye veje og præsentere seerne for en julekalender fra Norge i bedste sendetid.

‘Snefald’ var sidste års julekalender på tv-kanalen NRK. Med et budget på 50 millioner norske kroner er det den dyreste julekalender, der nogensinde er lavet i Norge.

– Snefald er en meget flot og ambitiøs julekalender for hele familien, som byder på mystik, magi, humor og masser af julestemning. Vi viser julekalenderen med danske stemmer, så også de yngste kan være med. ’Snefald’ er en på alle måder klassisk julekalender om det gode kamp mod det onde, og vi tror, den vil være spændende at følge med i for både børn og voksne, siger Pil Gundelach Brandstrup, der er kanalchef på DR 1.

Foto: NRK

Forældreløs pige finder magisk by

‘Snøfall’, som julekalenderen hedder på norsk, handler om den forældreløse pige Selma, der drømmer om at få en familie igen. Siden hendes forældre døde i en ulykke, da hun var tre år gammel, har hun boet hos sin meget strenge nabo Ruth.

Hun skriver et brev til julemanden med sit ønske. Brevet havner i landsbyen Snefald, der ligger i en anden dimension. Efter et skænderi med Ruth havner Selma også selv i Snefald. Her møder hun børnene Pil og Frida – og den 273-årige Julius, der er selveste julemanden.

Foto: NRK

– Vi synes, det er spændende, når vi nu har muligheden for at sende en flot, skandinavisk julekalender som ’Snefald’. Vi har et rigtigt godt samarbejde med Norges svar på DR, NRK, og i Norge viser de mange danske tv-serier, ligesom vi senest har sendt ’SKAM’ med stor succes. Så jeg synes, det giver fin mening, at DR fortsætter med det gode nordiske samarbejde – også når det kommer til julekalendere, siger Pil Gundelach Brandstrup.

De danske stemmer i julekalenderen bliver blandt andet leveret af Mikkel Boe Følsgaard, Louise Fribo, Jens Zacho Boye, Emil Egedal Kristensen, Isabella Kjær-Westermann, Sander Bøgvad Mikkelsen og Rebecca Glud.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

Nye julekalendere på Ramasjang og Ultra

For dem, der savner danske julekalendere, er der hjælp at hente på både DR Ramasjang og DR Ultra. Her er der nemlig to helt nye julekalendere på plakaten.

På DR Ramasjang får dukkerne fra ‘Ramajetterne’ deres egen julekalender, og på DR Ultra er der børnene fra ‘Klassen’, der fortsætter deres eventyr i en julekalender.

Denne artikel blev opdateret den 4. september 2017, hvor DR officielt bekræftede, at årets julekalender på DR 1 er ‘Snefald’. Den oprindelige artikel, der blev udgivet på Juleweb.dk den 16. august 2017, var baseret på et tip fra en pålidelig kilde.

Søg