Hjælp, det er jul! – Ny satirejulekalender på DR 2

Hjælp, det er jul
Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Hvad gør man, når konen springer ud som gal juleperfektionist? Når manden nægter at spille æsel til det årlige krybbespil? Eller når han pludselig får en krise midt i julemåneden? Det står der altså ikke noget om i ‘ALT for damerne’.

Parret fra ‘Hjælp, min kone er skidesur!’ er tilbage, når DR 2 den 1. december blænder op for årets nyproducerede satirejulekalender – ‘Hjælp, det er jul!’

Jul hos Niels og Helle

Ægteparret Niels og Helle forsøger på bedste vis at skabe den rareste og hyggeligste jul nogensinde. Eller i det mindste bare en jul, der ikke er lige så hæslig som den sidste år.

I 24 dage følger vi familien i deres kamp for at opleve og overleve december måned, med alt hvad det indebærer af gløgg, luciaoptog, utroskab og ulykke. Problemet er bare, at de ikke er helt enige om, hvordan man får en hyggelig jul.

Det hele rammes ind af en række kendte danskere, som for eksempel Huxi Bach, Christine Feldthaus og Sebastian Dorset, der kærligt, men nådesløst, spidder det årlige julevanvid. Hvorfor er det så svært at komme igennem december uden at blive skilt? Er julen en tikkende bombe under parforholdet?

– Selvom det er fiktion er det mere virkelighed for mig end mange realityshows. Hjælp! det er jul er ikke bare pissesjov, den er også, vil nogen mene, “ubehagelig” let at identificere sig med, fortæller Peter Gren Larsen, programredaktør på DR 2.

Kendte ansigter

Rollerne som Niels og Helle bliver spillet af Thomas Bo Larsen og Mette Horn. Undervejs i den intense julemåned får det udfordrede ægtepar selskab af gæstestjerner som Mia Lyhne, Bodil Jørgensen, Preben Harris og Ellen Hillingsø.

‘Hjælp, det er jul!’ sendes hver aften klokken 22.20 på DR 2.

Søg