Skibet i Skilteskoven

Foto: Peter Hvarre, TV 2

Første julekalender i serien om sømanden Otto i Skilteskoven.

Handling

Sømanden Otto bor sammen med papegøjen Bounty på et gammel skib, der ligger midt i en skov. Han lever af at sælge juletræer fra skoven, og en gang om ugen får han besøg af Karen Marie, som kommer med varer fra den lokale landhandel.

En nat dukker borgmesterens datter Henry også op på skibet. Hun er faret vild i skoven og søger ly for natten. Hun bliver hurtigt gode venner med Otto og Karen Marie.

Ikke langt fra skoven ligger en fabrik, der producerer dufte på dåse. Indehaveren af fabrikken, Viggo Velva, har store planer om at lave en ny duft, der skal hedde ‘Jul På Dåse’, men til dét har han brug for lugten af brændt gran.

Viggo forsøger at købe Ottos skov, så han kan brænde alle træerne af, men da Otto nægter at sælge, starter Viggo en intensiv forurening af skoven med røgen fra fabrikkens skorsten. Noget, der går hårdt ud over de mange juletræer.

Nede i bunden af Ottos skib bor de tre nisser Kogle, Multe og Stub. Sammen med den fe, der også bor i skoven, forsøger de at sætte en stopper for Viggos forurening.

Medvirkende:

Otto: Otto Brandenburg
Henry: Amalie Ihle Alstrup
Karen Marie: Karin Jagd
Kogle: Preben Kristensen
Multe: Anders Birchow
Stub: Thomas Eje
Viggo: Axel Strøbye
Børgesen / Willy Vox: Tommy Kenter
Skovfe: Louise Fribo
Bounty (stemme): Søren Thorup

Manuskript og Instruktion: Martin Miehe-Renard

Musik: Jan Irhøj og Ivar Lind Greiner

Produktionsselskab: TV 1 Production

Sendt i tv

1992, TV 2

Uden Søren Banjomus

Ideen til Skibet i Skilteskoven kom oprindeligt fra Johnny Reimar, hvis produktionsselskab ‘TV 1 Production’ i begyndelsen af 1990’erne lavede en række børneprogrammer til TV 2.

I sin selvbiografi ‘Mr. Showbizz – Fra Rock Til Ridder’ skriver Johnny Reimar, at Otto Brandenburg i den oprindelige idé ikke boede på et skib, men i et hus, og hans husven var ikke en papegøje, men derimod en mus – Søren Banjomus.

Det var manuskriptforfatteren Martin Miehe-Renard, der i sit arbejde med historien ændrede sømandens bopæl og skiftede Søren Banjomus ud med Bounty.

Julekalendere i samme serie

Jul i Juleland

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg