Foto: Peter Hvarre, TV 2

Handling

Midt i Skilteskoven ligger det gamle skib Julia på land. Her bor sømanden Otto sammen med papegøjen Bounty, og nede i skibets sump bor de tre nisser Kogle, Multe og Stub.

Otto lever et fredeligt liv som pensioneret sømand. Han tjener penge ved at sælge juletræer fra skoven, og en gang om ugen får han besøg af Karen Marie fra Landhandlen, som kommer med ny proviant.

En nat dukker borgmesterens datter Henry også op på skibet. Hun er faret vild i skoven, og søger ly for natten. Hun bliver hurtigt gode venner med Otto og Karen Marie.

Noget truer dog det idylliske liv. Duftfabrikanten Viggo Velva, har opfundet en ny populær duftvariant ‘Jul På Dåse’. For at kunne producere duften, har han brug for lugten af brændt gran. Han forsøger derfor at få Otto til at sælge ham Skilteskoven, så han kan brænde alle træerne af.

Da Otto ikke vil hopper med på ideen, starter Viggo en intensiv forurening af Skilteskoven ved osen fra hans skorsten. Det går hårdt ud over skovens mange træer, og skovfeen, der flyver over den, og forsøger at holde naturens balance i orden.

Produktionsselskab: TV 1 Production

Sendt på tv: 1992

Uden Søren Banjomus

Ideen til Skibet i Skilteskoven kom oprindeligt fra Johnny Reimar, hvis produktionsselskab ‘TV 1 Production’ i begyndelsen af 1990’erne lavede en række børneprogrammer for TV 2.

I hans selvbiografi “Mr. Showbizz – fra rock til ridder” kan man læse, at Otto Brandenburg i den oprindelige idé ikke boede på et skib, men i et hus, og hans husven var ikke en papegøje, men derimod en mus – “Søren Banjomus”.

Det var manuskriptforfatteren Martin Miehe-Renard, der i sit arbejde med historien ændrede sømandens bopæl og skiftede Søren Banjomus ud med Bounty.

Medvirkende:

Otto: Otto Brandenburg
Henry: Amalie Ihle Alstrup
Karen Marie: Karin Jagd
Kogle: Preben Kristensen
Multe: Anders Birchow
Stub: Thomas Eje
Viggo: Axel Strøbye
Børgesen / Willy Vox: Tommy Kenter
Skovfe: Louise Fribo
Bounty (stemme): Søren Thorup

Manuskript og Instruktion: Martin Miehe-Renard

Musik: Jan Irhøj og Ivar Lind Greiner