Anden og sidste julekalender i serien om sømanden Otto

Handling

Forretningsmanden Wilhelm Kayser har fået en idé. Han vil købe Skilteskoven, og lave den om til et stort Juleland med mekaniske nisser, kulørte lamper, forlystelser og kunstig sne.

Byens borgmester, der samtidig også er byens bagermester, synes det er en fantastisk ide. Hvis Julelandet kan trække en masse turister til området, vil det få stor betydning for hans lille bagerforretning.

Sømanden Otto, der ejer skoven, bryder sig dog ikke om planerne. Han holder mest af at leve et stille liv for sig selv ude på sit skib “Julia”, der ligger på land i Skilteskoven. Han vil ikke sælge skoven, men Wilhelm tager ikke et nej for et nej. Han forsøger, sammen med borgmesteren, på alle tænkelige måder at tvinge sig retten til skoven.

I bunden af Ottos skib bor der tre nisser, som er flygtet fra deres tidligere bopæl i Wilhelms mølle. De får hjælp af Skovfeen til at ødelægge hans planer om et Juleland.

Produktionsselskab: TV 1 Production

Sendt på tv: 1993

Nye personer

Denne julekalender er en fortsættelse til ‘Skibet Skilteskoven’, der blev vist året før på TV 2. Desværre var mange af personerne fra den første julekalender forhindret i være med i en ny julekalender, og derfor måtte der introduceres en række nye personer.

Linje 3, der havde spillet nisserne Kogle, Multe og Stub, var draget på en planlagt turné med showet ‘Hvor er de to andre?’, og derfor måtte tre nye nisser flytte ind i bunden af Ottos skib. Derudover blev Louise Fribos rolle som skovfeen erstattet med Charlotte Fich.

Medvirkende:

Otto: Otto Brandenburg
Henry: Amalie Ihle Alstrup
Karen Marie: Karin Jagd
Karse: Kurt Ravn
Brumle: Tom McEwan
Gyvel: Sonja Oppenhagen
Wilhelm: Waage Sandø
Børgesen / Willy Vox: Tommy Kenter
Skovfe: Charlotte Fich
Viola: Lisbeth Dahl
Borgmester: Ulf Pilgaard
Albert: Henrik Kofoed
Bounty (stemme): Søren Thorup
Adelaide (stemme): Pernille Aalund

Manuskript og instruktion: Martin Miehe-Renard

Musik: Michael Hardinger, Rasmus Schwenger og Tommy Kenter