Nissebanden

Nissebanden
Foto: Valdemar Vedel, DR

Første julekalender i serien om Nissebanden.

Handling

Julemanden har mistet sit gode humør, da der ved et uheld er gået hul på den pose, han opbevarer det i. Uden sit gode humør vil Julemanden ikke uddele gaver juleaften, og det er derfor vigtigt, at det bliver genskabt hurtigst muligt.

Agentnissen A38 sætter den tophemmelige Nissebande på sagen. Nissebanden består af den erfarne slotsnisse Hr. Mortensen, kammernissen Gemyse, skibsnissen Skipper, pulterkammernissen Lunte og den unge skovnisse Pil, der lige er blevet færdig på agentnisseskolen.

Julemandens gode humør er en blanding af fire ingredienser:

– En fryd for øjet
– En liflen for øret
– En kildren i næsen
– En rislen ned ad ryggen

Nissebanden skal finde frem til de lyde, dufte osv., der kan genskabe humøret. De skal indsamle materiale i magiske poser, som derefter med flaskepost skal transporteres til hovedkvarteret, hvor det vil blive undersøgt nærmere.

Men noget er galt, for Pil oplever gang på gang at poserne sprænger, når hun forsøger at indsamle materiale. Måske er de i stykker, eller også er de ikke stærke nok til at indeholde de rigtige ingredienser.

Nissebanden
Foto: Valdemar Vedel, DR

Medvirkende

Lunte: Flemming Jensen
Hr. Mortensen: Arne Hansen
Gemyse: Kirsten Peüliche
Skipper: Lars Knutzon
Pil: Kirsten Lehfeldt
A38: Hans Dal

Manuskript: Flemming Jensen og Hans Dal

Instruktion: Per Pallesen

Produktion: DR

Sendt i tv

1984, DR
1992, DR
2001, DR 1
2015, DR Ramasjang
2020, DR Ramasjang

Musik

Sangene til Nissebanden blev skrevet af Hans Dal og Flemming Jensen, der også skrev manuskriptet til julekalenderen og spillede rollerne som A38 og Lunte.

Den mest kendte sang fra julekalenderen er Risengrød-sangen, der bliver sunget i slutningen af hvert afsnit, når nisserne sætter et stort fad risengrød til livs.

Sangene fra Nissebanden udkom på LP, MC og CD i 1984. I forbindelse med genudsendelsen af julekalenderen i 2001 blev sangene ‘digitalt remastered’ og genudgivet på CD i nyt cover.

Locations

Nissebandens hemmelige tilholdssted er en vandmølle. I virkeligheden hedder den Kaleko Mølle og ligger ved Faaborg.

Kaleko Mølle
Priceshavevej 38
5600 Faaborg

Julekalendere i samme serie

Nissebanden i Grønland
Nissernes Ø

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg