Foto: Søren Hartvig, DR

Tredje og sidste julekalender i serien om Nissebanden.

Handling

Lunte er det eneste tilbageværende medlem af den oprindelige Nissebande. Hr. Mortensen er gået på pension, og parret Skipper og Gemyse er taget på jordomsejling. Lunte får ofte dog besøg af deres datter Pyt, som hjælper ham med at holde vandmøllen i orden.

Pludselig en dag får Lunte og Pyt besøg af nissen Jo Jo, der kommer fra St. Croix. Her har de hårdt brug for Nissebandens hjælp. Men da Nissebanden kun består af Lunte, drager han og Pyt alene af sted til de dansk vestindiske øer, hvor der til gengæld opstår en ny Nissebande med nisserne Sugar og Figur Figursson som supplement.

Foto: Søren Hartvig, DR

På St. Croix har nisserne brug for hjælp til at afsløre Santa som falsk julemand. Santa er ved at sælge julen til den driftige forretningsmand Fornøje Frederik, der har store planer med blandt andet at lave St. Croix om til et ‘Santaland’.

Men den julemand han har kontakt til, er ikke den rigtige julemand, og hans magi kommer fra krystallen ‘Hjertets Renhed’, der oprindeligt hører til i Grønland. Uden krystallens tilstedeværelse i Grønland, kan befolkningen ikke fange fisk, og den sulter.

Foto: Søren Hartvig, DR

Medvirkende

Lunte: Flemming Jensen
Pyt: Trine Gadeberg
Figur Figursson: Søren Pilmark
Sugar: Pia Rosenbaum
Jo Jo: Roger Matthiesen
Santa / Günther: Jesper Christensen
Fornøje Frederik: Niels Olsen
Fiffig-Jørgensen: Christoffer Bro
Fru Fiffig-Jørgensen: Terese Damsholt
Fiffig-Junior: Mick Øgendahl
Vagtnisse Vagn: Kristian Halken
Storfanger: Rasmus Lyberth
Storfangerens Kone: Kasáluk Qaviqaq
Puala: Lotte Nygaard
Brugsuddeler: Jesper Klein

Manuskript og instruktion: Flemming Jensen

Produktion: Frontier

Sendt i tv

2003, DR 1
2008, DR 1
2017, DR Ramasjang

Journaliststrejke finansierede julekalender

‘Nissernes Ø’ er som den eneste julekalender nogensinde optaget i tre forskellige lande: Danmark, Grønland og St. Croix. Den kostede 22 millioner kroner. Faktisk var projektet tæt på ikke at blive til noget, fordi den var for dyr at producere.

Men da alle DR’s journalister i august 2002 gik i strejke efter sammenbrud i overenskomstforhandlingerne, blev det besluttet, at de sparede penge fra nyhedsproduktionen i stedet skulle bruges på at lave den nye julekalender.

Julekalenderen blev også vist på St. Croix i december 2003.

Julekalendere i samme serie

Nissebanden
Nissebanden i Grønland