Foto: Ian Hansen, TV 2

Handling

Julie drømmer om at holde juleaften med hele sin familie. Men som sædvanlig ser den plan ud til at smuldre, da begge Julies forældre skal arbejde den 24. december, og Julies halvstoresøster Mie skal holde jul med sin mor i Sverige.

Da Julie besøger den gamle nedlagte færgegrill i Nyborg, beslutter hun sig for at prøve et gammelt buddistisk ønskeritual, som Mie har fortalt hende om. Hun tænder et lys og bliver ved med at gentage: “Jeg ønsker mig at holde jul med hele min familie”.

Ønsket bliver sendt afsted mod himlen, hvor det bliver hørt af engle. De giver den unge, rebelske engleaspirant Rafi opgaven, at få det til at gå i opfyldelse. Rafi har været ulydig i engletimerne, og derfor bliver han som straf sendt til menneskenes verden og må ikke vende hjem igen, før han har fået Julies ønske til at gå i opfyldelse. Først skal han dog lige finde ud af, hvad det egentlig er, Julie har ønsket sig.

På jorden slutter de to voksne englevogtere Gabi og Michael sig hurtigt til Rafi. De er på jagt efter at finde dæmonen Baalios, der efter 400 års fravær igen er begyndt at skabe problemer i menneskenes verden – og angribe engle.

Produktionsselskab: Cosmo Film

Sendt på tv: 2015

Foto: Ian Hansen, TV 2

Musik

Rasmus Seebach skrev to sange til Juleønsket, der begge også blev store radiohit. Sangen ‘Lille Store Verden’ blev brugt som titelmelodi, mens ‘Der’ Noget i December’ blev brugt under julekalenderens credits-sekvens. Begge sange var bonus-tracks på hans album ‘Verden Ka’ Vente’, der udkom i november 2015.

Du kan læse mere om Rasmus Seebach arbejde med musikken til Juleønsket HER

Foto: Ian Hansen, TV 2

Medvirkende

Julie: Olivia Hillingsø
Rafi: Jonathan Lindinger
Willy: Helmer Solberg
Mie: Marie Hammer Boda
Toke: 
Pelle Falk Krusbæk
Vigdis, Julies mor: 
Signe Skov
Karsten, Julies far: Esben Dalgaard Andersen
Gabi: Marijana Jankovic
Michael: 
Allan Hyde
Arron: 
Thomas Hwan
Ærkeengel Zacharias: 
Morten Suurballe
Ærkeengel Saraquel: 
Sonja Oppenhagen
Ærkeengel Uriel: Donald Andersen
Mette, Willys mor: 
Lærke Winther
Ole Pehrsson: 
Troels Malling
Signe, klasselærer: 
Neel Rønholt
Jack, pedel: 
Johan Olsen
Baalios: 
Rasmus Botoft

Manuskript: Ina Bruhn, Simon Oded Weil, Carina Kamper og Flemming Christian Klem

Instruktion: Carsten Myllerup

Musik: Rasmus Seebach

Locations

Juleønsket foregik i Nyborg på Fyn, og mange optagelser til julekalenderen foregik derfor i byen. Læs en længere artikel om locations i Juleønsket HER