Overblik over årets julekalendere 2023

Hvad bliver der sendt af julekalendere på tv i 2023? Det er ikke meget, vi ved endnu, men her er samlet nogle gæt og rygter.

Oversigten bliver opdateret efterhånden, som tv-stationerne offentliggør deres planer.

DR Julekalender 2023
Foto: Agnete Schlichtkrull, Per Arnesen, Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR, NRK

DR: Genudsendelse

Årets julekalender på DR 1 bliver en genudsendelse, men hvilken julekalender, der vil blive sendt, er endnu ikke offentliggjort.

De tre mest oplagte bud er, at det enten bliver et gensyn med ‘Den Anden Verden’ fra 2016, ‘Pagten’ fra 2009 eller ‘Theo og Den Magiske Talisman’ fra 2018.

Et lidt mere vovet bud kunne være, at DR ligesom i 2017 vil sende en norsk julekalender i stedet for at genudsende en dansk julekalender.

I 2023 viser norsk tv en fortsættelse af julekalenderen ‘Snefald’, som blev vist på DR 1 i 2017. Måske kunne DR finde på også at vise den nye norske julekalender i år på enten DR 1 eller DR Ramasjang.

TV 2 Julekalender 2023
Foto: Cosmo Film, Thomas Marott, Ian Hansen, Agnete Schlichtkrull, TV 2

TV 2: Ny julekalender

TV 2 har endnu ikke villet fortælle, hvad den vil sende af julekalendere i 2023.

Meget tyder dog på, at TV 2 for tredje år i træk vil lave en helt ny julekalender. Rygterne siger, at julekalenderen vil blive lavet af ‘Cosmo Film’, der også lavede de tre Tinka-julekalendere, ‘Juleønsket’, ‘Jul i Valhal’ og ‘Jesus og Josefine’.

I august blev der lavet et opslag hos ‘Dansk Skuespillerkatalog’, hvor der blev søgt efter børn til hovedrollerne i TV 2’s julekalender 2023. Nu er der lavet endnu et opslag, hvor der bliver søgt efter statister til optagelser i januar og februar på Fyn.

Se opslag hos Dansk Skuespillerkatalog

Troldehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, FilmFyn

Påskekalender: Troldehjertets Hemmelighed

Der er også noget at glæde sig til i påsken. DR laver nemlig for andet år i træk en såkaldt ‘påskekalender’, og denne gang er den en fortsættelse af julekalenderen ‘Julehjertets Hemmelighed’.

‘Troldehjertets Hemmelighed’ hedder serien, der er i otte afsnit. Selvom serien bliver vist i påsken, så foregår handlingen omkring midsommer.

Karen bliver gode venner med en pige ved navn Rebekka, der pludselig er dukket op i landsbyen Lindestrup. Det viser sig dog hurtigt, at Rebekka ikke er nogen helt almindelig pige. Hun er ved at blive til trold.

Inden længe dukker en mystisk mand ved navn Cornelius også op i landsbyen. Han siger, at han leder efter en trold og har et magisk troldehjerte med til at hjælpe sig.

Læs mere om Troldehjertets Hemmelighed

Del artikel

Julekalendere

Seneste nyheder