Overblik over årets julekalendere 2023

Her får du det foreløbige overblik over årets julekalendere på tv i 2023.

Valdes Jul
Foto: Sille Sterll, TV 2

TV 2: Valdes Jul

For tredje år i træk laver TV 2 en ny julekalender.

‘Valdes Jul’ handler om drengen Valde, der er ked af at hans mor og morfar har sat deres fælles hjem, Egebjerggård, til salg.

En dag møder han en mystisk ulvepige ved navn Tala, der bor i skoven. Hun sætter Valde på sporet af en familiehemmelighed, der måske kan opklare mysteriet omkring, hvorfor gården er sat til salg.

Tala mener, at Valde er udvalgt til at være Skovens Vogter og derfor er den eneste, der kan genskabe Pagten mellem skovens magiske væsener og menneskene.

Læs mere om Valdes Jul

DR Julekalender 2023
Foto: Agnete Schlichtkrull, Per Arnesen, Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR, NRK

DR: Genudsendelse

Årets julekalender på DR 1 bliver en genudsendelse, men hvilken julekalender, der vil blive sendt, er endnu ikke offentliggjort.

De tre mest oplagte bud er, at det enten bliver et gensyn med ‘Den Anden Verden’ fra 2016, ‘Pagten’ fra 2009 eller ‘Theo og Den Magiske Talisman’ fra 2018.

Et lidt mere vovet bud kunne være, at DR ligesom i 2017 vil sende en norsk julekalender i stedet for at genudsende en dansk julekalender.

I 2023 viser norsk tv en fortsættelse af julekalenderen ‘Snefald’, som blev vist på DR 1 i 2017. Måske kunne DR finde på også at vise den nye norske julekalender i år på enten DR 1 eller DR Ramasjang.

Troldehjertets Hemmelighed
Foto: Andreas Bastiansen, FilmFyn

Påskekalender: Troldehjertets Hemmelighed

Der er også noget at glæde sig til i påsken. DR laver nemlig for andet år i træk en såkaldt ‘påskekalender’, og denne gang er den en fortsættelse af julekalenderen ‘Julehjertets Hemmelighed’.

‘Troldehjertets Hemmelighed’ hedder serien, der er i otte afsnit. Selvom serien bliver vist i påsken, så foregår handlingen omkring midsommer.

Karen bliver gode venner med pigen Rebekka, der pludselig er dukket op i landsbyen Lindestrup. Det viser sig dog, at Rebekka ikke er nogen helt almindelig pige. Hun er ved at blive til trold.

Inden længe dukker en mystisk mand ved navn Cornelius også op i landsbyen. Han siger, at han leder efter en trold og har et magisk troldehjerte med til at hjælpe sig.

Læs mere om Troldehjertets Hemmelighed

Del artikel

Julekalendere

Seneste nyheder