Overblik over årets julekalendere 2023

Her får du det foreløbige overblik over årets julekalendere på tv i 2023.

Valdes Jul
Foto: Sille Sterll, TV 2

TV 2: Valdes Jul

For tredje år i træk laver TV 2 en ny julekalender.

‘Valdes Jul’ handler om drengen Valde, der er ked af at hans mor og morfar har sat deres fælles hjem, Egebjerggård, til salg.

En dag møder han den mystiske ulvepige Tala, der bor i skoven. Hun sætter Valde på sporet af en familiehemmelighed, der måske kan opklare mysteriet omkring, hvorfor gården er sat til salg.

Tala mener, at Valde er udvalgt til at være Skovens Vogter og derfor er den eneste, der kan genskabe Pagten mellem skovens magiske væsener og menneskene.

Læs mere om Valdes Jul

DR Julekalender 2023
Foto: Agnete Schlichtkrull, Per Arnesen, Ulrik Boel Bentzen, DFF, DR, NRK

DR: Genudsendelse

Årets julekalender på DR 1 bliver en genudsendelse, men hvilken julekalender, der vil blive sendt, er endnu ikke offentliggjort.

De tre mest oplagte bud er, at det enten bliver et gensyn med ‘Den Anden Verden’ fra 2016, ‘Pagten’ fra 2009 eller ‘Theo og Den Magiske Talisman’ fra 2018.

Et lidt mere vovet bud kunne være, at DR ligesom i 2017 vil sende en norsk julekalender i stedet for at genudsende en dansk julekalender.

I 2023 viser norsk tv en fortsættelse af julekalenderen ‘Snefald’, som blev vist på DR 1 i 2017. Måske kunne DR finde på også at vise den nye norske julekalender i år på enten DR 1 eller DR Ramasjang.

Del artikel