Overblik over årets julekalendere 2022

Her får du det foreløbige overblik over årets julekalendere på tv i 2022.

DR Julekalender 2022 Landsby
Landsbyen i Julehjertets Hemmelighed / Grafik: Shortcut

DR 1: Julehjertets Hemmelighed

Kl. 19.30 på DR 1 og DR TV

Der kommer en ny, historisk julekalender på DR 1, der foregår i år 1850 i en lille landsby.

Menneskepigen Karen og nissen Rumle er bedste venner, men da Karen fylder 13 år og dermed er blevet voksen, mister hun evnen til at kunne se Rumle.

På trods af advarsler bliver Karen og Rumle fristet til at skabe et magisk julehjerte, så de kan blive ved med at se hinanden, men pludselig begynder en række ulykker at ramme den herregård, hvor Karen arbejder som tjenestepige.

December bliver en stor prøvelse for Karen, hvor hun både skal redde Rumle fra den onde Lars Ravn og forsøge at gøre julehjertet om, så ulykkerne på herregården stopper.

Læs mere om Julehjertets Hemmelighed

Tinka
Foto: Per Arnesen, TV 2

TV 2: Tinka og Sjælens Spejl

Kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY

Årets julekalender på TV 2 er også helt ny, men karaktererne kender vi. ‘Tinka og Sjælens Spejl’ er den tredje julekalender om nissepigen Tinka.

Sidst vi mødte Tinka, indførte hun Samlingen, hvor repræsentanter fra de fire regioner i Nissernes Rige og et enkelt menneske sammen styrede og bestemte.

Den nye styreform fungerer dog ikke, som Tinka havde håbet, og hun er derfor begyndt at tvivle på sine evner som nissernes leder.

Da Ingi sætter Tinka på sporet af en familiehemmelighed, søger hun og Lasse efter svar i menneskenes verden, og her venter der Tinka en overraskelse, som sætter hele Nissernes Riges eksistens på spil.

Læs mere om Tinka og Sjælens Spejl

Foto: Søren Hartvig, TV 2

TV 2: Alletiders Julemand

Kl. 16.00 på TV 2 og TV 2 PLAY

Igen i år er der gensyn med Pyrus om eftermiddagen på TV 2. ‘Alletiders Julemand’ er den tredje af de i alt fire julekalendere om nisserne i Rigsarkivet.

Ved et uheld er Pyrus kommet til at trylle på en sådan måde, at Julemanden har mistet sin hukommelse.

Pyrus, Kandis og Gyldengrød tager derfor Julemanden med på en rejse gennem hele hans lange historie, for at få ham til igen at huske, hvem han er.

Læs mere om Alletiders Julemand

The Julekalender
Foto: Steen Linde, TV 2

TV 2 CHARLIE: The Julekalender

Kl. 20.25 på TV 2 CHARLIE og TV 2 PLAY

Traditionen tro er der gensyn med De Nattergales julekalender fra 1991 på TV 2 CHARLIE.

Nisserne Fritz, Hansi og Gynter er blevet sendt til Danmark for at finde nøglen til dén spilledåse, der spiller Gammelnoks livsmelodi.

Nåsåeren Benny, der er nissernes værste fjende, har dog fået færden af dem, og han er flyttet ind hos et kartoffelavlerpar i nærheden af nissernes hule.

Læs mere om The Julekalender

Del artikel

Julekalendere

Seneste nyheder