Her får du det foreløbige overblik over årets julekalendere på tv i 2020. Listen bliver opdateret efterhånden, som tv-stationerne offentliggør deres planer.

Foto: Christian Geisnæs, DR

DR 1: Julefeber

Klokken 19.30

Der kommer en ny julekalender på DR 1 med titlen ‘Julefeber’.

Julekalenderen handler om 13-årige Bjørn, der sammen med sin far og lillesøster bliver smidt ud af deres lejlighed den 1. december, fordi faren skylder penge. Familien flytter ind på loftet på farens arbejdsplads, Det Kongelige Teater, hvor de forsøger at holde sig skjult.

Samtidig begynder der at ske nogle mystiske ting med Bjørn. Når han hører musik, kan han ikke styre sig selv og begynder at danse ukontrolleret. Hvad er der galt med ham?

Læs mere

Foto: TV 2

TV 2: Juleønsket

Klokken 20.00

Årets julekalender på TV 2 bliver et gensyn med ‘Juleønsket’ fra 2015.

Julie drømmer om at holde juleaften med hele hendes familie, men som sædvanlig ser det ikke ud til at blive til noget, da begge hendes forældre skal arbejde og storesøsteren Mie skal holde jul hos sin biologiske mor.

Julie sender dog et ønske mod himlen, der bliver hørt af engle. De giver den unge, rebelske engleaspirant Rafi opgaven at få det til at gå i opfyldelse. Det er hans straf for at have været ulydig i engletimerne.

Læs mere

Foto: Søren Hartvig, TV 2

TV 2: Alletiders Jul

Klokken 16.00

Igen i år er der gensyn med Pyrus om eftermiddagen på TV 2. ‘Alletiders Jul’ er den første af de i alt fire julekalendere om nisserne i Rigsarkivet.

Pyrus er kommet til at trylle alt hvad der handler om jul ud af historiebøgerne, og højtiden er derfor helt forsvundet fra verden.

Midt i rodet er der dukket en ukendt pige op, som nisserne kalder Freja. Hun aner intet om hvem hun er, eller hvor hun kommer fra.

Læs mere

Foto: Kristian Brasen, TV 2

TV 2: Grethes Jul

Adventskalender – mandag klokken 20.30

Som noget nyt har TV 2 i år lavet en adventskalender for voksne i fire afsnit, der bliver sendt hver mandag i december klokken 20.30 – lige efter ‘Juleønsket’.

Peter Frödin er tilbage i rollen som den karismatiske kvinde Grethe i ‘Grethes Jul’, hvor Grethe på sin helt egen særlige måde forsøger at hjælpe en række mennesker med at løse deres problemer.

Læs mere

Foto: Martin Top Jakobsen, DR

DR 2: Jul med Trines mor

Adventskalender – søndag klokken 21.00

En af figurerne fra ‘Rytteriet’ har i år fået sin helt egen adventskalender på DR 2. I ‘Rytteriet’ er Trines mor, der bliver spillet af Bodil Jørgensen, kendt for hendes meget særprægede og grænseoverskridende telefonsamtaler med datteren Trine.

I ‘Jul med Trines mor’ kommer vi til at lære moren og hendes omgivelser bedre at kende, når hun planlægger en julefest for hele familien. Julefreden bliver dog forstyrret, da Trine bliver fyret og pludselig ikke længere tager telefonen.

Læs mere

Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR

DR Ramasjang: Ramajetternes Jul

Klokken 7.00

Om morgenen på DR Ramasjang er der gensyn med ‘Ramajetternes Jul’ fra 2017.

Julemandens computer er blevet stjålet fra Ramasjang Lufthavn. Den stod i lufthavnen, fordi den lige havde været til reparation i Kina og var på vej med fly tilbage til Grønland.

Computeren indeholder adresser og ønsker på alle børn i verden, og ramajetterne må derfor i gang med at forsøge at finde den igen. Det sender dem på en rejse rundt i hele verden.

Læs mere

Foto: Valdemar Vedel, DR

DR Ramasjang: Nissebanden

Klokken 17.00

Om eftermiddagen på DR Ramasjang er der gensyn med den første julekalender om ‘Nissebanden’ fra 1984.

Julemanden har mistet sit gode humør, og den top-hemmelige Nissebande får til at opgave at finde det igen. Når de det ikke inden juleaften, vil julemanden ikke dele gaver ud til børnene.

Læs mere

Foto: Lars Henrik Ostenfeldt, DR

DR Ramasjang: Sebastians Jul

Klokken 17.30

Efter ‘Nissebanden’ er der gensyn med ‘Sebastians Jul’ fra 2010 på DR Ramasjang.

Sebastian Klein er flyttet ind på en gammel gård, hvor han skal passe dyrene i december. Hver morgen vågner han op til nye arbejdsopgaver, som bondemanden har lagt en seddel til ham om i hans julesok.

Læs mere

Foto: Steen Linde, TV 2

TV 2 Charlie: The Julekalender

Klokken 20.30

For fjerde år i træk er der gensyn med De Nattergales julekalender fra 1991 på TV 2 Charlie.

Nisserne Fritz, Hansi og Gynter er blevet sendt til Danmark for at finde nøglen til dén spilledåse, der spiller Gammelnoks livsmelodi.

Nosseren Benny, der er nissernes værste fjende, har dog fået færden af dem, og han er flyttet ind hos et kartoffelavlerpar i nærheden af nissernes hule.

Læs mere

Foto: TV 2

TV 2 Zulu: Natholdets Julekalender 2020

Klokken 21.00

På TV 2 Zulu er Anders Breinholt, Søren Rasted og Carsten Berthelsen tilbage med en ny, tredje sæson af ‘Natholdets Julekalender’.

I år fokuserer julekalenderen udelukkende på øl fra danske mikrobryggerier, og man kan som noget nyt selv smage med undervejs ved at købe Natholdets øl-julekalender.

Læs mere

Foto: Thomas Marott, TV 2

Flere julekalendere på DR TV

  • Ultra Julefeber Talkshow
  • Klassens Jul

Flere julekalendere på TV 2 PLAY

  • Jul i Valhal
  • Jul i Historiehulen
  • Rasmus Klumps Julestue

Julekalendere gennem tiden

Få det komplette overblik over hvilke julekalendere, der har været vist på tv i årenes løb. Klik på en julekalender, og læs mere om den.

Se oversigten