Besøg på Decembervej

Foto: Valdemar Vedel, DR

Anden julekalender i serien om Magnus Tagmus.

Handling

Magnus Tagmus bor stadig på taget af et lejlighedskompleks på Decembervej, hvor toget fra den første julekalender i serien kører rundt i tagrenden.

Hvert afsnit begynder med, at Magnus Tagmus synger introsangen sammen med nisserne Snip og Snap. Da Magnus er en mus, har han en snude. Derfor hedder sangen ‘Snip, Snap, Snude’.

Derefter standser toget ved en af beboerne på Decembervej. Bagerjomfruen, legetøjsekspeditricen, kunstneren og lagerarbejderen ‘Lager Larsen’ skiftes til at fortælle en ny historie hver dag.

Medvirkende

Magnus Tagmus: Inge Ketti
Bagerjomfru: Birgit Zinn
Legetøjsekspeditrice: Vigga Bro
Kunstner: Preben Neergard
Lager Larsen: Jesper Langberg

Manuskript: Bob Goldenbaum

Instruktør: Thorkild Demuth

Dukkeførere: Hanne Willumsen, Vibeke Kyhl, Finn Bentzen og Suste

Dukkemager: Erik Sørensen

Produktion: DR

Sendt i tv

1968, DR

Foto: Valdemar Vedel, DR

Slettet fra DR’s arkiv

Magnus Tagmus var den første julekalenderfigur, der lov til at være på skærmen to år i træk. ‘Besøg på Decembervej’ havde dog en væsentlig anden opbygning end ‘Kender du Decembervej?’

I stedet for dukketeater med en fortløbende handling, bestod julekalenden dette år af 24 selvstændige historier, der på skift blev læst højt af ‘rigtige’ skuespillere.

Magnus Tagmus medvirkede kun i introsekvensen, og de andre dukker fra den første julekalender var kun med som passagerer i toget, der kører rundt i tagrenden. De havde ingen dialog.

Mens hele ‘Kender du Decembervej?’ er bevaret i DR’s arkiver, så er det kun introsekvensen med Magnus Tagmus, der er bevaret fra ‘Besøg på Decembervej. Resten er blevet slettet.

Julekalendere i samme serie

Kender du Decembervej?

Julekalendere

Seneste nyheder

Søg